beto glanswand | Ecobouwers.be

U bent hier

beto glanswand

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van demeester.maes@telenet.be
12/02/2007 - 19:56

Op de woonbeurs in Amsterdam zag ik een techniek voor op muren in badkamers van beton die ingewreven werd met was of hars zodat hij waterdicht wordt. Er zitten veel schakeringen in en kan n alle kleuren. Kan iemand mij vertellen hoe deze techniek heet of een bedrijf kent die deze techniek beheerst. Het is geen tadelakt maar lijkt erop, het is strakker van vormgeving en superglad.

M&M

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Rudy_Martens
13/02/2007 - 07:41

M en M:
Hou er rekening mee als dat met 'was' gebeurd dat je daar later niks anders meer op kan plaatsen, noch leem noch verf.
In Duitsland paste men jaren geleden voor buitenbetontoepassingen wel eens een zogenaamde betonlazuur of betonbeits toe welke echter ondanks het woord lazuur of beits niks anders was dan een ingekleurde hars of vernisoplossing. Daar werd dan meestal een acrylaathars (of soms ook een PVC-copolymeer) voor gebruikt.
Blijkbaar is om één of andere reden dit decoratieve systeem verdwenen.
Een soortelijk systeem nu terug voor binnentoepassing te gaan gebruiken lijkt me te gek, maar daar wil geen oordeel over te vellen...

Indien je toch zulk systeem wenst experimenteer dan eens met een ademende olie (zoals men voor oude Bourgondische dallen wel eens gebruikt).
Die kan je eventueel zelf inkleuren met onschadelijke minerale pigmenten (bv. oxidegeel, oxiderood, oxidezwart...).
Dan heb je ook wat je wenst maar je weet ook dat je dan een ademend onschadelijk product op je binnenmuren hebt, waar je mits een bewerking (goed mat schuren...) nog altijd terug iets anders op kan doen.

Hopelijk heb je wat aan het idee.
Beste groeten,
Rudy Martens

afbeelding van demeester.maes@telenet.be
14/02/2007 - 13:55

Bedankt voor uw reactie.
Nog even dit; in het hars af was produkt zit geen kleur wel in de cement die wordt aangebracht. Dus is het door en door gekleurd.

afbeelding van Rudy_Martens
14/02/2007 - 21:40

Door en door gekleurd... dan gebruikt men inderdaad doorgaans onschadelijke, sterke ijzeroxiden als pigment, dat zit dus goed.

Hou dan enkel nog in het oog of er in het polierproduct dat men eventueel zal gebruiken geen afstotende producten zitten zoals bv. siliconen of emulsie van minerale olie, dan zit je goed.

Groeten,
Rudy Martens

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.