beter afdichten bovenkant garagepoort | Ecobouwers.be

U bent hier

beter afdichten bovenkant garagepoort

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van AlainD
24/12/2011 - 14:31

Ik heb een sectionaal garagepoort die bovenaan afdicht met een rubberflap.
Jammer genoeg is de steen erboven niet 100% recht geplaatst en staat die in het midden iets naar voor.

Hoe los ik dit het beste op?

Ik kan de stenen iets bepleisteren en dus ook gladder maken. In het midden heb ik dan wel wat pleister nodig, naar de rand toe enkel het minimale (lees egaal maken). --> geen isolatiewaarde.

Naast een minimale bepleistering (glad maken) kan ik er ook een dunne lat (8-12 mm) op plaatsen, waardoor de aansluiting beter wordt. Eventueel met een dunne schuimband erachter om een luchtdichte afsluiting te krijgen achter het plankje. --> beperkte isolatie hout

Er zijn ook bredere dichtingsbanden en zo'n band kan ik er misschien opkleven? Is snel, iets van isolatie aanwezig. Maar welke te kiezen en waar te koop?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van JLeroux
10/01/2012 - 15:14

Ik heb rond men garagepoort opening een afwerking in hout (MDF), dus een omkasting. En tevens zo'n rubberflap aan de bovenaan men sectionaal garagepoort welke tegen de buitensteen kwam die not 100% recht is. Ik heb dan een gemeten hoeveel ruimte er is tussen de poort zelf en de muur en dit was tussen de 15mm tot 18mm. Ik heb dan MDF plaat gekocht van 12mm dikte en deze in latten gezaagd van 10cm en deze tegen de stenen gelijmd met TEC7 (en tevens recht gezet). Dan verder afgedacht in de hoek met TEC7 en onderaan tegen de muur. Nu sluit de rubber veel steviger en voel ik geen tocht meer. De omkasting is nu echt goed aansluitend rondom de garagepoort. :-)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.