beste (milieu...) dak voor niet bewoond gebouwtje | Ecobouwers.be

U bent hier

beste (milieu...) dak voor niet bewoond gebouwtje

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van ellie
24/09/2007 - 21:20

Voor een gebouw (kelder + gelijkvloers) dat achteraan mijn rijhuis werd bijgekocht zoek ik de beste dak-oplossing gezien het asbestgolfplaten dak (wel mooi groen geworden) moet vernieuwd worden.

Het is een licht schuin dak en ik dacht opnieuw van die ruwige eternit platen te leggen, maar de aannemer vindt dit te duur, zwaar,... en polyesterplaten zijn betere kwaliteit, gladder ... maar ik wil eigenlijk best dat het begroeid raakt (hoewel geen vereiste) en het water recupereren in zo'n bellijardin-ton.

Het huidige asbest dak bleek szomers goed geIsoleerd en swinters dient het er gewoon liefst niet te vriezen (planten), dus geen zware isolatie strikt nodig.

Wat denken jullie? Is er iets ideaals dat ik niet ken?
Ik weet niets van daken.

Groetjes!

3 Reacties

Reacties

afbeelding van francois-1
25/09/2007 - 11:01

Laat uw dak liggen als het 'buiten het groen' nog in goede staat is en leg het vol met zonnepanelen.

afbeelding van ellie
25/09/2007 - 11:34

Hoi
Het groen is prima voor mij, maar ik kan nergens info vinden hoe zoiets opnieuw te bereiken op een SCHUIN dak (alles gaat over platte daken). Waar vind je die anti-erosie ankernetten bvb.
Gezien beperkte budgettaire omstandigheden wil ik het groengedeelte zelf installeren maar wel zeker zijn dat ik iets laat leggen wat ervoor geschikt is ... op die cement platen leek dat wel goed te gaan terwijl polyester, dat klinkt niet duurzaam, maar wat weet ik ervan.

PV panelen geen optie, dak ligt op het oosten en mijn budget is nog te klein.

Bedankt en groetjes!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.