Bestaande fundering isoleren | Ecobouwers.be

U bent hier

Bestaande fundering isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

Beste, ik ben op zoek naar iemand die ervaring heeft met het isoleren van een bestaande fundering.

Wij hebben een huis van 30 jaar oud dat nergens isolatie heeft, nu ga ik de oude gevel verwijderen en de buitenkant van het betonstenen binnenspouwblad isoleren met 16 cm pavaflex dat tussen een houten constructie komt, over die constructie komt een pavatherm combi isolatieplaat van 4 cm dik. 

Ik ga mijn bestaande fundering open leggen, isoleren met XPS isolatie, gewapende fundering bijgieten waarop de nieuwe gevelsteen geplaatst word.

heeft iemand hier al ervaring mee? Het is maar voor de details ivm de waterdichte folies om die correct te kunnen plaatsen.

En heeft er iemand een eenvoudige formule voor het berekenen van de u waarde van de muur die ik ga bouwen?

met vriendelijke groet, John

2 Reacties

Reacties

afbeelding van robin demey
14/11/2015 - 08:21

Je blijft wel met een koudebrug zitten aan de vloeraansluiting. Of isoleer je de vloer niet? Dan is de fundering isoleren nauwelijks de moeite waard.
En anders is onderkappen met een isolerende steen veel efficiënter.

afbeelding van 1° Klas Schrijnwerker John Coenen BVBA
14/11/2015 - 09:24

Beste, alvast bedankt voor je reactie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.