Bestaand terras heraanleggen | Ecobouwers.be

U bent hier

Bestaand terras heraanleggen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van PhilippeG
26/07/2011 - 16:48

Beste,

Momenteel hebben wij een terras liggen met dallen van 40X40 op een oppervlakte van ongeveer 20m². Ik ben van plan van deze tegels te verwijderen en er betonklinkers van 10X10 te leggen. De huidige tegels liggen in de beton die gegoten geweest is door de vorige eigenaar.
Is het aangeraden om de beton helemaal weg te doen en alles te vervangen door stabilisé, of kan ik gewoon stabilisé op de beton leggen en dan de klinkers?
Ik heb al vele verhalen gehoord en er zijn mensen die zeggen dat de beton geen kwaad kan, en anderen die zeggen dat beton niet goed is. Wat is nu de juiste werkwijze voor mij?

Enorm hard bedankt voor de productieve reacties.

Met vriendelijke groeten,

PhilippeG

1 Reactie

Reacties

afbeelding van KDVR
10/08/2011 - 19:07

veel hangt af van de vrije hoogte die je hebt na het weghalen van je tegels, klinkers zijn veelal dikker

je moet sowieso je beton doorboren of stukkappen om de waterdoorlaatbaarheid te halen tegen vries problemen.

Hoeveel stabilise je nodig hebt bekijk je best in de voorschriften van de steenproducent.

De beste en meest degelijke optie is al de beton weg of toch een groot deel (als je beton te diep zit om praktisch te werken) en de ondergrond doorboren of breken.

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.