Bestaand betonvloer en baksteenvloer openbreken of niet? | Ecobouwers.be

U bent hier

Bestaand betonvloer en baksteenvloer openbreken of niet?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Stellair
09/02/2015 - 16:28

Onze schuur is opgedeeld in 2 delen. 1 deel is voorzien van een betonnen vloer (weet niet hoe diep dat is maar zal misschien 10cm max zijn). De andere kant is een baksteenvloer. Is het nodig om die vloer open te breken tot de grond? Het is hellend met een verschil van 20cm ongeveer. Gaat over 10m lang. Ik zou een goede isolerende vloer willen.
(Ik zou, als het kan, een leemkachel willen bouwen en hier vloerverwarming op aan sluiten)

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Ilex
09/02/2015 - 16:32

Zal er wat vanaf hangen hoeveel vocht er door de vloer naar bovenkomt. En hoeveel je naar boven kan met de nieuwe vloer zonder boven de waterkering in de muren te komen...

afbeelding van Kris Vandermeulen
10/02/2015 - 10:25

een schuur met betonnen vloer .... als die betonnen vloer door een boer is gelegd zou het best wel een meer dan 10cm kunnen zijn. Reken dan maar op veel meer centimeters (minimum 30cm) want zwaar materiaal - boeren hebben geen licht materiaal hé - mag de vloer niet geschadigen hé...

waarschijnlijk zitten er ook nog wapeningsnetten in de beton

 

anders, als je eigenlijk ruimte hebt om naar boven te werken, kan je het uitbreken gewoonweg schrappen en je nieuwe vloer bovenop de bestaande vloeren leggen.

afbeelding van Stellair
10/02/2015 - 11:04

Het kan zijn dat beton dikker is dan hetgeen ik denk. Voor de zekerheid zal ik daar een stuk proberen af te breken. Die vloer is nooit nat dus vocht zal ik niet hebben. wel komt er vocht langs de muur tussen 2 ruimten dus daar zullen we vloeistof moeten inspuiten want ik dacht we door te zagen een folie konden inplaatsen maar dat tast de stabiliteit van de muur aan vrees ik.

Is er een voordeel om verder te gaan met de vloer dat nu al bestaat? Zelf de baksteenvloerr ook? Die is wel een beetje vochtig soms.

afbeelding van brother paul
10/02/2015 - 13:58

Vloer, tegel eruit halen, en met een truweel of staaf duwen en kijken hoe diep je kunt gaan wat de samenstelling is.Die vloer gewoon eruit laten halen, afgraven 10cm en isolerende betonplaat laten gieten.

En die beton zou ik er ook niet uithalen, gewoon 10cm  PUR erop en dan chappe erop en vloeren zul je dus alles 15cm verhogen, als dat kan is dat het eenvoudigste en beste

Nadeel: ramen verhogen, deuren verhogen , plafond hoog genoeg ? Daarover gaat het 

INdien je geen 3m plafondhoogte hebt moet je die beton eruit laten trillen, met bobkatje spelen een paar dagen en die vloer is eruit

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.