BELSOLAR | Ecobouwers.be

U bent hier

BELSOLAR

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van MET architectuur
19/09/2007 - 14:02

Als ik het goed voorheb is die BELSOLAR-erkenning voor zonneboilersystemen enkel nodig in Vlaanderen, en niet in Brussel?
is die erkenning ook nodig voor de belastingsaftrek??

3 Reacties

Reacties

afbeelding van hendrik de corte
22/09/2007 - 07:31

Joost

Omdat niemand wil antwoorden doe ik het maar (gedeeltelijk).
Even zoeken op dit forum en je vond het antwoord wel.
Belsolar erkenning is nodig voor sommige premies, hoe dat in Brussel zit weet ik niet.
Belsolar erkenning is niet nodig voor belastingkorting. De installatie moet wel voldoen aan bepaalde voorwaarden. Kijk eens op www.energiesparen.be

groeten
rik

afbeelding van MET architectuur
22/09/2007 - 09:37

Rik

mijn vraag richtte zich niet op de situatie in Vlaanderen, die ken ik beroepshalve al een tijdje!

ik twijfelde ivm met de toepassing in Brussel, daar het om de >>BEL<<solar- en niet een >>VLA<<solar-erkenning of zo, gaat. Blijkt, zoals ik vermoedde niet nodig te zijn in Brussel! zo zie je maar dat we in Vlaanderen nog maar eens bewijzen kampioen te zijn in het opzetten van maffiose principes als het de blauwen goed uitkomt (zegt een zelfstandige...)

ik ben trouwens behoorlijkonder de indruk van de gulle subsidies die men in Brussel geeft voor milieuinvesteringen, kijk bijv eens op
http://www.ibgebim.be/nederlands/contenu/content.asp?ref=799
en dat zijn er nog maar een deel.
Ook voor renovatiewerken is het indrukwekkend. Het gaat hier trouwens steeds om "directe" subsidies, waar je wel wat moeite voor moet doen en effe op moet wachten, maar het is niet zo dat je (zoals vaak in Vlaanderen) al een vette som, vaak jaren, moet voorschieten, om die dan ooit terug te krijgen, blauwblauwblauw....

Een commentaar op het forum deed me twijfelen aan de niet noodzaak van de erkenning ivm belastingsaftrek, dank om me te bevestigen dat die niet nodig is, zo kunnen toekomstige forummers eens zonder twijfel een opzoeking op het forum afronden.

afbeelding van Anonieme gebruiker
05/10/2007 - 17:05
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

joost mijn schoonzoon heeft mij gezegd wat een voordeel zijn broer krijgt in wallonie om een motel resteraunt te bouwen
u gelooft uw horen niet welke premies die krijgt

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.