belastingsbesparing | Ecobouwers.be

U bent hier

belastingsbesparing

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

19/12/2009 - 18:22

stel, een gezin verwarmd zijn volledig huis electrisch (jawel, electrische vloerverwarming) en willen omschakelen naar een volledig nieuw CV-systeem met een aardgasketel.

leuk , mooi meegenomen voor moedertje aarde , primair energieverbruik naar beneden enz,enz.

zij willen natuurlijk ook profiteren van de 40% belastingsbesparing bij energiebesparende maatregelen , en wat lezen we in de voorwaarden : BIJ VERVANGING VAN EEN OUDE  STOOKKETEL... .

Wil dit dan zeggen dat louter volgens de letter van de wet dit gezin geen recht heeft op de premie , louter en alleen omdat er geen oude ketel vervangen is (maar wel de electrische vloerverwarming wordt uitgeschakeld , waardoor je een immense besparing in primaire energie krijgt) ?

iemand al in deze situatie geweest ?

Oplossingen ?

 

2 Reacties

Reacties

20/12/2009 - 09:06

Het moet inderdaad gaan over een vervanging van een oude ketel. Ene zetten waar vroeger geen was kan in princiepe niet in aanmerking komen.

 

Nu, als de installateur een factuur opmaakt voor vervanging stookketel dan weet de belasting dat toch niet. Men weet niet welk huis er wel een CV ketel heeft staan en welke niet.

Splits de factuur in 2 ene voor de ketel te vervangen en ene voor de andere leidingwerken enzo. Zo staat dat het niet op één factuur en wekt het ook geen wantrouwen op.

 

Daarnaast zoals je zegt, een elekrische installatie vervangen door een CV is een hele verbeteringen. Dus moesten ze echt komen controleren zou het belachelijk zijn mochten ze daar over vallen.

20/12/2009 - 10:36

waarom de factuur splitsen , gaat toch geen argwaan geven.

Wij zijn overschakeld van stookolie naar gas.en van radiatoren naar muurverwarming.

Dus bij ons ook alle leidingen vervangen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.