behandelen buitenmuren | Ecobouwers.be

U bent hier

behandelen buitenmuren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van g. jeuken
16/06/2007 - 12:25

Onze woning heeft gepleisterde en geschilderde buitenmuren.
Omdat de slaapkamers aan de noord-westzijde vochtig waren, heb ik een luchtcirculatiesysteem laten aanleggen, dat gebaseerd is op het creëren van overdruk en het permanent afvoeren van de lucht. Toch wil ik nog meer doen om de lucht in de kamers droog te houden. Zou een transparante, vochtwerende laag op de buitenmuur helpen en is zo'n laag aan te brengen op een geschilderede muur. Zo ja..welk produkt is dan (het meest) geschikt.

Gerard Jeuken

1 Reactie

Reacties

afbeelding van lucvt
16/06/2007 - 13:21

Ik heb het ooit geprobeerd om met een transparante vochtwerende laag mijn ongebruikte schoorsteen te behandelen. 1 maal met borstel aangebracht en dan nog eens gepoogd met een spuittoestel. Het hielp niet tegen de vochtinsijpeling.
Mijn schoonbroer had dezelfde negatieve ervaring met zijn garage.
Mijn grote schoorsteen is wel niet gebruikt en kan dus niet uitdrogen door rookgassen. (De garage werd ook niet verwarmd.) Misschien maakt dit het verschil uit.

Ik heb het nadien wel met een soort pasta van bitumen waterdicht gekregen. Het grijze kleur past bij de dakpannen. Maar met een transparante stof had het natuurlijk mooier geoogd.

Op geverfde muren heb ik geen ervaring.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.