Beglazing | Ecobouwers.be

U bent hier

Beglazing

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van KVO10
05/06/2011 - 16:54

Hallo,

Klopt dat er na enkele jaren de U-waarde van de beglazing afneemt ?

Hebben jullie een idee van HR++ glas met een U-waarde van 1,1 W/m²K en gewoon dubbel glas met een U-waarde van 3,0 W/m²K de U-waardes nog zijn na 15 à 20 jaar ?

Alvast bedankt voor de input.

2 Reacties

Reacties

afbeelding van nayy
06/06/2011 - 11:28

Hallo,

Dat zou kloppen, hoogrendementsglas  is gevuld met een edelgas (argon geloof ik).

Na verloop van tijd zou dat gas vervangen worden door lucht, waardoor de U-waarde toeneemt...

Naast het edelgas is er ook nog een dun metaallaagje gesputterd op het binnenste glasblad aan de 'spouwzijde'. Vandaar de soms lichtgrijze kleur van goed isolerende beglazingen. Dit metaallaagje weerkaatst infrarode straling zodat er minder warmte verloren gaat. Dit metaallaagje blijft natuurlijk na verloop van tijd, dus zal de U-waarde van hoogrendementsglas, zelf na verloop van tijd, altijd beter zijn dan van gewoon glas.

Hoe snel het gas vervliegt en wat de impact op de U-waarde is kan ik niet geven...

 

U-waarde van gewoon dubbel glas zal wel constant blijven ... dat zijn gewoon 2 glazen platen met lucht gevuld. Tenzij je natuurlijk het verouderen van dichtingen en zo in beschouwing neemt... je raam gaat meer lekken vertonen en dus gaat de U-waarde toenemen. Hier gaat het dan wel meer over het raamkader dan over het glas.

 

groeten,

 

Nayy

afbeelding van KVO10
06/06/2011 - 15:27

Beste,

 

Hartelijke dank voor uw info.

 

Idd is een toename van de U-waarde...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.