Batibouw 2006: gaswandketels | Ecobouwers.be

U bent hier

Batibouw 2006: gaswandketels

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van tony-2
06/03/2006 - 12:17

Hoi,

wij zijn van het weekend naar batibouw geweest met de bedoeling van het uitkijken naar een gaswandketels,
vele standen afgelopen maar graag had ik nu van het forum eens reactie gehad op bepaalde leveranciers.

ATAG: zeer vriendelijk en geïnteresseerd ontvangen
Bulex: the same
Elco: diene kwieb had precies nie veel goesting om op zondag te werken maar toch wat uitleg gegeven
Vaillant: het is nu kwart na 6, en ik heb echt nie veel goesting om nog te zeveren dus ik leg u dit in 5min uit
Viessmann: geen goesting om nog veel uit te leggen

Heeft nu iemand opmerkingen op de kwaliteit, service, ea dingen op deze leveranciers, gooi er dan maar op los.

(ps: wij zoeken voor 2app 2 ketels, 1'tje voor radiatoren en warmwater (bad-douche combinatie) en 1'tje voor combinatie vloerverwarming-radiatoren en warmwater (bad-douche combinatie), beide voor ongeveer 120m²)

Thanx, T

21 Reacties

Reacties

afbeelding van sabbe-1
06/03/2006 - 15:56

Wij zijn gisteren ook naar Batibouw geweest, in paleis 12.

Onze ervaring:
Buderus: zeer goede uitleg
Viessmann: zeer goede uitleg
Atag: zeer zwak, vertegenwoordiger vond het blijkbaar niet nodig om achter zijn toog uit te komen om meer uitleg te geven. (voor gewoon een foldertje ga je toch niet naar Batibouw ofwel?)

Heb op eerdere beurzen al gesprekken gehad met Elco (2 vertegenwoordigers, eerste was volgens mij beginner, tweede kon op alle vragen een antwoord geven) en met een andere vertegenwoordiger van viessmann (uitleg was minder vandaar opnieuw op Batibouw bij andere vertegenwoordiger.

Het hangt dus zeer sterk af van welke persoon u treft om uitleg te verschaffen. Dit is ook zo bij installateurs (ze hebben ook elk hun eigen mening).

afbeelding van bob-8
07/03/2006 - 14:57
bob

Eigenlijk mogen de capaciteiten van een verkoper (of hostess) geen reden zijn om een bepaald merk te kiezen. Misschien zijn ze alleen maar voor Batibouw aangeworven.

afbeelding van tony-2
07/03/2006 - 15:46

ok, ik begrijp best wel dat ne verkoper, ne verkoper is maar kunnen jullie je bevindingen en eventuele ervaringen van deze ketels noteren?

Thanx, T

afbeelding van thomas-15
07/03/2006 - 17:51

Atag = veel problemen gehad met lekkende wisselaars
Service , ondersteuning , beschikbaarheid wisselstukken ??? blijft een vraag...

Bulex = goedkoop toestel , uitstekende service op voorwaarde dat men onderhoudcontract intekend (niet goedkoop)

Vaillant = eenzelfde verhaal als Bulex , doch service véél trager , langer wachten

Elco = groot vraagteken
Welke ervaring hebben deze mensen met gaswandketels ? = juist geen !?
Voortgaande op de kwaliteit van hun branders en ketels zal het gene vetten zijn.

Buderus , Viessmann = uitstekende kwaliteit met bijhorende service , steeds een uitstekende beschikbaarheid in onderdelen. Nog steeds dé toonaangevende merken.

Wij zijn installateur en geven ten alle tijden graag een woordje uitleg op Batibouw (paleis 10 Doe Het Zelf) , ook om 18.00h en zelfs later...
Wij moeten er namelijk ook van leven...
Wat kennen die vertegenwoordigers van allemaal die merken , nu meer dan een commercieele uitleg ?? niet veel...
Vraag hen eens wat een volledige installatie kost ? , kunnen ze niet op antwoorden...
Je moet alles in z'n totaliteit bekijken , een installatie bestaat niet enkel uit een ketel...

afbeelding van etienne.
07/03/2006 - 17:58

Buderus ,goede service??

afbeelding van thomas-15
07/03/2006 - 18:18

ja , goed service
in die zin ,het hangt af van je installateur

hoeveel verzet hij bij Buderus ? dat is commercie beste man

Thomas

afbeelding van marc04
07/03/2006 - 18:42

verleden een buderus gekocht, 't is een goed produkt. Niet twijfelen. Rap beslissen, anders zie je het door het bos de bomen niet.

afbeelding van Hans Delannoye
07/03/2006 - 21:43

Marc04

" verleden een buderus gekocht, 't is een goed produkt. "
op basis waarvan geef jij dit oordeel? Anders gezegd, wat is voor jou een goed product??

afbeelding van Rudy_Martens
07/03/2006 - 21:43

Mijn vriendin kocht een Daalderop (zelfcondenserend...) voor warm tapwater en verwarming. Zware beslissiing want die Daalderop was zou maar evenentjes 4000 Euro voor de volledige installatie tegenover 3000 Euro voor één van hun concurenten.

Hoofdredenen van de keuze:
-alle binnenwerk ook de 'serpentin' was van koper en alle aanwezige leidingen waren reeds van koper (dus absoluut geen gevaar voor galvanisch effect).
-de andere mededinger bood een toestel aan met ge-émailleerde ketel + een anode.
Daalderop-installateur worden blijkbaar nagecontroleerd (verdorie schrijft dat nu met een 't' of met een 'd') door iemand van Daalderop of de installatie zelf perfect is.
Nieuw is natuurlijk altijd goed, maar algemeen heel tevreden zowel van het toestel als van de installateur (een firma uit het Antwerpse).

Groeten,
Rudy

afbeelding van Hans Delannoye
07/03/2006 - 21:46

Tony

Nog eens voor de zoveelste keer, gebruik de zoekfunctie aub! Deze vragen werden al honderd keer beantwoord, lees de bestaande vraagstaart over condensatieketels, en stel verder vragen in die staart, dan blijft het onderwerp een beetje bijeen.

Hans

afbeelding van Rudy_Martens
07/03/2006 - 22:44

Dag Hans,
ik ga nu even buiten het topic, maar test in de zoekfunctie eens het woord 'condensatieketel(s)' of een ander zoek-item bv. 'balansventilatie' in en je krijgt een flinke lijst met 'alle' reacties die men op dat woord reeds gaf.
In de titel of in de tekst zoeken (met het keuzevakje) brengt ook niet veel aarde aan de dijk, je krijgt zo goed als dezelfde lijst.
Volgens mij is dit de reden waarom men dikwijls terug in herhaling valt.

Ik begrijp 100% je reactie, maar kan jij een tip geven hoe je het begin van een topic kan vinden via de zoekfunctie ipv de hele lijst met alle reacties die men op 1 topic reeds gegeven heeft?

Groeten,
Rudy

afbeelding van Hans Delannoye
07/03/2006 - 22:54

Rudy

Ik weet het, er worden om de paar dagen nieuwe vraagstaarten over hetzelfde onderwerp gestart, en dan wordt het inderdaad moeilijk om iets terug te vinden. Maar het is in elk,geval niet moeilijk alvast een vraagstaart te gebruiken die betrekking heeft op het onderwerp i.p.v. een nieuwe te starten.
Er is ook geen moderator die alles bijeenhoudt, en er wordt altijd maar terug afgeweken van de oorspronkelijke vraag. En zo wordt het inderdaad alsmaar moeilijker zoeken.

Hans

afbeelding van etienne.
08/03/2006 - 07:23

Dit is toch eigen aan ieder forum.
Iedere nieuwe bezoeker heeft evenveel recht op uitleg en discussie over de punten die hem interesseren. Dat diegenen die al langer op het forum aanwezig zijn verveeld worden door de eindeloze herhalingen en daarom verwijzen naar vroeger gegeven antwoorden is normaal. Echter ,iemand die nieuw op een forum komt interesseert dat niet. Hij wil de "nu" mening van de anderen.Als hij de reeds gegeven antwoorden moet doorlezen kan hij evengoed opzoeken op internet of boeken lezen om bij te leren.Daarvoor heeft hij een forum niet "nodig"!

afbeelding van Rudy_Martens
08/03/2006 - 07:26

Tony, sorry dat ik/wij van jouw topic afgeweken zijn. Om eerst voor jou nog een keuze-item te geven:
Ik vroeg aan een doorwinterde vakman waarom eigenlijk die anode in een ge-émailleerde ketel hangt. Hij beweerde dat die émail nooit perfect kan zijn en er ergens altijd kleine openingen of poriën zijn tot op de plaat waar watermoleculen doorheen kunnen (= corrosiegevaar!), vandaar volgens hem die anode.
Zou kunnen kloppen, bij mijn vader thuis hem ik op 40 jaren drie ge-émailleerde boilers de revue zien passeren. 100 en 200L water die je huis doorstromen daar kan je niet mee lachen.
Hans: Misschien plaats ik een nieuw topic "verbeteren zoekfunctie (zoekenlijst die op de titel enkel een lijst van de onderwerpen geeft). Indien je ideeen hebt mail ze misschien rechtstreeks naar mij toe dan hoeven we Tony zijn vraagstaart niet te doorkruisen met 'ons ding'.
Groeten aan allen,
Rudy

afbeelding van Hans Delannoye
08/03/2006 - 17:26

Etienne

" Hij wil de "nu" mening van de anderen. "
Mijn moeder zei vroeger altijd, wie wil, krijgt niks.

" Als hij de reeds gegeven antwoorden moet doorlezen kan hij evengoed opzoeken op internet of boeken lezen om bij te leren. Daarvoor heeft hij een forum niet "nodig"! "
De meesten onder ons hebben geen zin hun argumentatie elke dag een keer te herhalen, de aangehaalde argumenten veranderen niet met het seizoen of de buitentemperatuur, maar blijven wat ze zijn. Wie op zoek is naar informatie, mag ook wel eens een beetje moeite doen, of is dat te veel gevraagd?

Hans

afbeelding van Hans Delannoye
08/03/2006 - 17:32

Rudy

Er is niks mis met geëmailleerde boilers, integendeel. Zij hebben een aantal pluspunten t.o.v. b.v. inoxboilers.
Drie boilers in 40 jaar, en nog geen lessen uitgetrokken? Ik raad je aan eens een auto te kopen, en enkel maar tanken, verder niks. Wedden dat die het niet zo lang uithoudt dan een geëmailleerde boiler?

" Hans: Misschien plaats ik een nieuw topic "verbeteren zoekfunctie (zoekenlijst die op de titel enkel een lijst van de onderwerpen geeft). "
Wel, hiervoor bestaat er ook al een vraagstaart. Probleem is dat er geen centen zijn, en dat alles van zichzelf moet lopen.

Hans

afbeelding van Anonieme gebruiker
08/03/2006 - 17:51
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Betreffende die zoekfunctie zou het al helpen indien alle duplicaten zouden geweerd worden, dus alle zoekresultaten die naar dezelfde pagina leiden herleiden tot 1 resultaat. Als men nu een zoekterm ingeeft krijgt men soms 30 resultaten die allen naar dezelfde thread wijzen.
En de 'AND' functie gedraagt zich eerder als een 'OR' functie.

afbeelding van etienne.
09/03/2006 - 08:32

Juist, en zo gaat een forum langzaam naar de vaantjes!

afbeelding van joachimdero
09/03/2006 - 08:38

om even verder te gaan over batibouw. Zijn er standen die zeker moeten bezocht worden ivm energiezuinige woningen: isoleren bij renovatie, verlichting, verwarming, ventilatie,...

afbeelding van marcelvm
09/03/2006 - 09:20

ik was eens op een ander forum en daar werden de topîcs,ik denk na een week al gesloten,juist om deze toestanden te vermijden
men gaat er vanuit dat men na die tijd al antwoord heeft op zijn vraag
anders gewoon terug vraag stellen

afbeelding van petervc
20/03/2006 - 23:58

Zijn FAQ's een oplossing?

Misschien kan/moet de moderator de FAQ's en daarbijhorende reacties bundelen in een boomstructuur.
Misschien stellen mensen (waaronder ikzelf) dan minder dezelfde soortgelijke vragen.
Wie geen/weinig ervaring heeft met forums en/of te weinig basiskennis over de thema's vind zijn/haar weg niet meer.
Het verhaal over de bomen en het bos.

Veel succes, modertor.

Peter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.