Baterijen | Ecobouwers.be

U bent hier

Baterijen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van heernaert dirk
08/10/2005 - 20:24

Hallo,

Wat is het verschil tussen de verschillende groote van baterijen,we hebben de AAA,AA en ook hun grotere broers en allemaal is het 1,5 v.Heeft de ampere daar iets mee te maken en wat met de herlaadbare zijn daar ook verschillende soorten in .
Groeten
Dirk

2 Reacties

Reacties

afbeelding van stefan verkoyen
09/10/2005 - 08:49

Dirk,

de AAA,AA,C, en D slaan op het formaat van de batterijen. Ze geven allemaal inderdaad een spanning van 1,5 V. De totale stroom die ze kunnen leveren is wel rechtevenredig met hun formaat. Hoe groter de batterij hoe meer chemisch spul erin kan en dus hoe langer hij stroom kan leveren.

Herlaadbare batterijen geven een lagere spanning (1,2V) maar voor de meeste toestellen vormt dit geen probleem.

De beste herlaadbare batterijen tegenwoordig zijn de GP batterijen (groen en oranje label). Het zijn NiMH batterijen en daarmee milieuvriendelijker dan NiCd. Ze geven ook een pak meer/langer stroom en hebben het zogenaamde memory effect niet.

Met dat laatste bedoel ik: NiCd batterijen moest je steeds volledig plat laten gaan vooraleer ze op te laden. Bij NiMH hoeft dit niet.

Zo, hopelijk heb je der wat aan.

Groeten,
Stef

afbeelding van karelc
10/10/2005 - 16:14

op een herlaadbare batterij staat het aantal milli-ampere-uur dat ze kunnen werken
een autobatterij is bvb 40 tot80 Ah
een NiMH batterijtje 2 Ah ofte 2000 mAh, dit volgens de grootte
als je de spanning met de capaciteit vermeningvuldigt krijg je de energie die ze kan leveren in Wh, daar V x A = W

groeten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.