Balansventilatie Renovent | Ecobouwers.be

U bent hier

Balansventilatie Renovent

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van ellen-5
17/08/2006 - 12:47

Hallo allemaal,

Ik heb net een gesprek gehad met een installateur van balansventilatie. Zij werkten vroeger met Orcon, maar zijn nu overgestapt naar Renovent (wegens net iets goedkoper, net iets stiller en net iets meer redement).

Heeft iemand van jullie ervaring met deze installatie (zowel positief als negatief)?

Bedankt voor reacties!

3 Reacties

Reacties

afbeelding van ellen-5
17/08/2006 - 13:14

Ter info: in de brochure staat dat het rendement95% is. Zijn dergelijke cijfers uit brochures betrouwbaar?

afbeelding van ronny-2
15/09/2006 - 11:40

Ellen,

ik heb er geen ervaring mee, maar mijn installateur wil ook renovent hr plaatsen. Ik twijfel echter want bij vriesweer schakelt deze zich uit. De luchtaanvoer wordt afgesneden en de gerecupereerde warmte van de afgevoerde lucht wordt gebruikt om het toestel op te warmen. Je krijgt dan even een onderdruk in huis. Werkt volledig automatisch, maar ik vind de prijs aan de hoge kant en dat voor een toestel dat af en toe geen verse lucht binnenlaat. Enfin, dit is dezelfde situatie als je geen ventilatiesysteem hebt en dan zet je gewoon even de deur open.
Ik weet niet of andere fabrikanten ditzelfde probleempje hebben, want ik krijg geen duidelijke info los...
mvg,
ronny

afbeelding van walter-12
15/09/2006 - 14:16

ronny,

dat afsluiten, : bij een stork, zal de invoer trager gaan werken (of de uitvoer sneller) totdat het binnen in het toestel terug wat warmer is. Komt eigenlijk wel op hetzelfde neer. De juiste werking houden bij Stork een beetje verborgen... Maar het zou automatisch zijn. :-).

Walter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.