Balansventilatie opnieuw inregelen, luchtdebietmeter aanschaffen? | Ecobouwers.be

U bent hier

Balansventilatie opnieuw inregelen, luchtdebietmeter aanschaffen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van JLeroux
24/01/2012 - 16:04

Vermits ik een blowerdoortest heb laten doen, zijn mijn ventielen wat ontregeld en nu zou ik deze zelf willen inregelen aangezien ik de debieten heb verkregen. Waar kan ik een luchtdebietmeter aanschaffen tegen een redelijke prijs? En met welk type zou ik dit het beste kunnen doen? Ja de aanschaf vind ik een logische keuze aangezien je dan jaarlijks zelf kan controleren en afregelen, en anders dien ik voor deze interventie extra te betalen bovenop het onderhoudscontract.

8 Reacties

Reacties

afbeelding van ThomasDeM
24/01/2012 - 23:39

Op conrad.be kan je voor 109-130EUR al iets vinden (Voltcraft PL-130 AN en Extech AN-100). Trechter dien je zelf in elkaar te knutselen met bv een schoendoos.

Testo is professioneler materiaal maar dan ben je vijf keer zoveel geld kwijt.

afbeelding van Hans Delannoye
25/01/2012 - 23:33

thomas

de testo is nog altijd een speeltje, al gebruik ik dioe zelf ook, een toestel dat een echt betrouwbare meting doet kost snel over de 3000 €.

de testo is bruikbaar als je er mee kan werken, d.w.z. weten hoe je hem moet interpreteren.  extractie gaat redelijk correct, pulsie wordt flink overschat.  en die zit dan nog bij de betere toestellen.  ik heb andere toestellen gezien, afwijkingen van 30 a 40% zijn geen uitzondering.  wat de schoendoos betteft, kan je even nauwkeurig met de natte vinger werken.  wil je goedkoop meten maak dan een gat in de buis en gebruik dan een hittedraadanemometer.   ook niet zo duur, en als je deze mooi in het midden van de luchtstroom houdt redelijk betrouwbaar.

afbeelding van Geert_12
31/01/2012 - 20:57

Hans,

Over welk percentage praten we dan voor pulsie met de testo? 10, 15, 20%?

Geert

 

 

 

afbeelding van Hans Delannoye
02/02/2012 - 20:33

geert

inderdaad ergens in de range die jij aanhaalt.  je kan daar geen getal op plakken omdat het heel afhankelijk is van het soort ventiel.  maar zeker 10%.   en ventielen die zijdelings uitblazen zullen allicht de grootste afwijking geven.

afbeelding van Hans Delannoye
25/01/2012 - 23:22

zijn je ventielen ontregeld door een blowerdoortest te doen?  hoe hebben ze dan bij jou die test gedaan???

en waarom zou je ze jaarlijks opnieuw inregelen, die debieten veranderen echt niet hoor, tenzij de ventielen van peperkoek zijn en snel slijten of vervormen.  of tenzij je er aan begint te draaien, maar da's natuurlijk de bedoeling niet.

en waarom heb je je een jaarlijks onderhoudscontract laten aansmeren?  nu en dan je filters verwisselen kan je toch zelf doen?  blijkbaar lopen er ook in deze branche gewiekste verkopers rond.

afbeelding van JLeroux
12/10/2012 - 13:49

Men ventielen zijn wat ontregeld na de blowerdoortest, maar ben wel blij dat ik deze heb laten uitvoeren want hiermee is men E-peil van E61 (zonder luchtdichtheidsmeting) naar E46 terug gebracht, welke voor mijn woning die aan E80 moest voldoen nu een mooie premie opleverd voor behalen van E60 of lager (+1500 euro premie). Nu moet ik enkel de ventielen nog wat kunnen terug afregelen want heb er soms wat aan gedraaid...

afbeelding van stefan-14
27/01/2012 - 19:06

dergelijk toestel voor een éénmalige actie?

waarom vraag je geen offerte aan een goed vakman?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.