balansventilatie en ramen | Ecobouwers.be

U bent hier

balansventilatie en ramen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van gs_jan
09/09/2005 - 14:24

Hallo iedereen,

Een stom vraagje : Als ik mijn ramen open zet in huis, om de één of andere reden ook, moet ik dan mijn balansventilatie stop zetten of mag die blijven verder draaien ? Ik kan bvb automatisch als er een deur of raam te lang open staat die laten afvallen, maar is dit aangewezen of laat ik die beter doordraaien ?

Met dank voor de slimme antwoorden,
Jan

2 Reacties

Reacties

afbeelding van stefan-14
09/09/2005 - 14:51

als je één raam open zet dan heb je nog geen verluchting in ander lokalen. dus aan.

stefan

afbeelding van ahardeman
09/09/2005 - 19:27

Technisch gezien mag je hem gewoon aan laten staan, hij leidt geen schade.

De vraag is of het zinvol is hem uit te zetten. Is het voor een half uurtje, dan bespaar je een paar watt aan energie, dus beter aan laten staan (ofop laagste stand zetten)

Is het een hele dag dan kun je hem gerust uit zetten. Het risico is echter dat je kunt vergeten hem weer aan te zetten en dan heb je dus geen ventilatie. Heb je dan ook nog een houtkachel of veel kaarsen o.i.d. dan loop je bepaalde risico's

Je zou ook een schakelaar kunnen maken die de voeding bijv. 4 uur onderbreekt of zo.

Waarom wil je hem uit zetten?

Arnold

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.