Balansventialtie | Ecobouwers.be

U bent hier

Balansventialtie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van erwin.devlieger
02/11/2012 - 07:22

Beste,

Een klein praktisch probleempje:
Is het aangewezen om een pulsieventiel (slaapkamer) boven een radiator te voorzien of maakt dit geen verschil?

Alvast bedankt voor de info
Erwin

1 Reactie

Reacties

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
02/11/2012 - 10:44

 

 

De warme lucht die door convectie boven de radiator opstijgt zal zo waarschijnlijk beter verdeeld worden. Het is echter wel belangrijk dat de doorstroming van de verse lucht van het pulsieventiel naar de luchtuitlaat  oncder de deur vlot verloopt. Om praktische redenen is dit niet altijd zo gemakkelijk, omdat het soms eenvoudiger is, omwille van de leidingen, dit ventiel niet te ver van de hal op te stellen. Wanneer men voor de slaapkamers de leidingen op zolder kan leggen kan men gemakkelijker het pulsieventiel ver van de deur plaatsen, zelfs zonder teveel ruimte op de zolder in beslag te nemen (met een ringbuis werken).

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.