Bachelorproef Toegepaste Architectuur | Ecobouwers.be

U bent hier

Bachelorproef Toegepaste Architectuur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Geoffrey
04/05/2015 - 15:32

Hallo,

Ik zit momenteel in mijn laatste jaar Toegepaste Architectuur, en het enige wat me nu nog rest is mijn bachelorproef. Hiervoor zou ik een renovatiegids in elkaar steken. Deze renovatiegids zou gaan over het renoveren van appartementen, vrijstaande, half-open en rijwoningen. En dit gezien over verschillende tijdsperiodes van de jaren 1940 tot 2000. Als toekomstige kopers een huis zoeken om te renoveren kunnen ze aan de hand van mijn renovatiegids hun woning terugvinden, met daarbij of het interessant is of niet om deze te gaan renoveren.

Nu heb ik al heel wat onderzoek gedaan naar hoe deze woningen in bepaalde tijdsperiodes gebouwd werden. Welke materialen en bouwmethodes er typisch waren voor die tijd, hoe de verschillende woningen in elkaar zitten. Nadelen en voordelen van woningen van die tijd, enz...

Maar ik ben nog altijd op zoek naar meer informatie en dacht dat dit forum mij hiermee wel zou kunnen helpen. Moesten er mensen zijn die bepaalde info hebben over dit onderwerp. Alvast bedankt op voorhand.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.