atag zonnegascombi voor- en nadelen | Ecobouwers.be

U bent hier

atag zonnegascombi voor- en nadelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van piggy
19/03/2007 - 17:38

Beste, onze cv installateur stelt voor ons pas aangekocht huis volgend systeem voor:

atagverwarming.be/contentframe.aspx?url=content.aspx?content=productdetail&productid=135

Het gaat om een zonlichtsysteem (eerst hadden wij dit in optie gevraagd om één van de komende jaren uit te voeren, doch zo'n alles in één systeem spreekt ons wel aan en valt nog mee qua meerprijs) van 25kW. Ons huis is relatief groot (12.5m * 10m, 2 verdiepen). Nu zijn wij aan het nadenken over de voor- en nadelen van zo'n systeem, en wilden via dit forum (dat we reeds enige tijd volgen) nagaan of we er geen over het hoofd zien. Waar wij in eerste instantie aan denken: + mooi afgewerkte oplossing die niet misstaat in het washok + alles dicht bij elkaar gebouwd = weinig verliezen + onderdelen op elkaar afgestemd - wat met wisselstukken (boiler gaat langer mee dan ketel) - als de ketel het na 15j begeefd, moet dan alles vervangen worden? + ... - ... Graag jullie opmerkingen/ervaringen. MVG, Piggy

7 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-5
19/03/2007 - 19:11

wij willen ook een zonnegascombie kopen.
Het enigste nadeel vind ik dat je zonnepanelen van IZEN moet gebruiken (tamelijk duur, voor wat het is)
Zou liever vacuumpanelen willen hebben
weet iemand of die nieuwe vacuumpanelen van vaillant op zo een atag zonnegascobie kan worden gezet?

afbeelding van jailwalker-1
20/03/2007 - 07:13

Wat een groot huis betreft moet je daar niet mee inzitten.
Dat van ons is alleenstaand 16x12 meter, 2 verdiepingen hoog + zolderverdiep. Is voorzien van ELCO installatie: zonnecombiboiler (750liter) en 8m² vacuumbuispanelen. Thision ketel die als ondersteuning er nog aanhangt is slechts 17kw en moduleert tot 2.9 Kw ... Leefruimtes en badkamer zijn op vloerverwarming (apart circuit) met in de badkamer een extra radiator (overdimensioneerd) om een snellere reactietijd te hebben bij onvoorziene omstandigheden.

Atag en buderus stond ook op onze lijst maar uiteindelijk hebben we gekozen om onderdelen van dezelfde fabrikant te nemen om zo een op elkaar afgestemde installatie te hebben. En om eerlijk te zijn heeft het modulatievermogen van de ketel de doorslag gegeven ...

Uiteindelijk kies je voor een systeem die je ligt qua prijs / kwaliteit, of dat nu atag / buderus / izen / elco is hangt voor een groot deel van je budget + installateur info af. Ongetwijfeld kun je een even goed of misschien zelfs beter systeem bekomen door onderdelen van verschillende fabrikanten te gebruiken ... als je er maar voldoende tijd in steekt. Succes !

afbeelding van pascal-11
20/03/2007 - 09:56

Beste,

Wij gaan aan een grote renovatie beginnen, in een huis waar nog geen verwarming is (nu een allesbrander en accumulatievuren op electriciteit).
Ik denk om te verwarmen met een condensatieketel op gas (doorstromer voor warm water), radiatoren en vloerverwarming waar we toch de vloeren zouden moeten opbreken. En om op termijn (als er weer geld is) voor warm water een boiler + zonnepaneel te installeren.

Is dit de beste optie op lange termijn?
Zijn er zaken die ik over het hoofd zie in deze opstelling?
Zijn er zaken waar ik zeker op moet letten?

alle tips zijn welkom

Bedankt alvast,
Pascal

afbeelding van jailwalker
20/03/2007 - 21:21

Pascal ... JA ! Isolatie ... zonder een goeie isolatieschil is je investering in zonnepanelen weggesmeten geld (zal nooit genoeg rendement kunnen leveren)

G.

afbeelding van pascal-11
21/03/2007 - 08:32

Nog een bijkomende vraag, wat is efficienter in een bestaand huis, vloerverwarming of radiatorverwarming, als ik wil werken met de opstelling zoals hierboven beschreven?

verschillende instalateurs geven antwoorden in de aard van "dat moet u zelf kiezen" .... wie heeft ervaring, of nog beter, getallen?

bedankt

afbeelding van DirkD
21/03/2007 - 09:19

e kan die Valliant panelen laten werken met een zonnegascombi, maar dan verliest je wel je garantie en je heb dan geen recht op subsidie want het systeem is dan niet meer erkend door Belsolar.

De rest

De gasketel is apart te vervangen, je boiler blijft gewoon staan en je hoeft ook niet aan de aansluitingen te komen.

- punt, slechte isolatie en veel warmte verlies via de gasketel in de zomer

+ punt, prijs en compact

Dirk

afbeelding van walter-5
21/03/2007 - 10:29

hoezo geen subsidies of garantie?
zowel atag als vaillant zijn bij belsolar
du als ik dit jaar een atag zonnegascombie koop (zonder izen panelen)
en volgend jaar de nieuwe vacuum panelen van vaillant
dan kan ik toch 2 keer subsidie krijgen

En waarom zouden ze geen garantie geven?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.