Artikel in Trends | Ecobouwers.be

U bent hier

Artikel in Trends

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dirk vh-1
20/05/2007 - 12:00

Artikel in Trends:

Negatief:
"Onder zachte druk van Electrabel wordt in ons land de ontwikkeling van hernieuwbare energie namelijk zo hard tegengewerkt dat de windmolens en biomassacentrales nooit op tijd voldoende elektriciteit zullen kunnen opwekken om de sluiting van de nucleaire installaties in Doel en Tihange op te vangen."

Positief:

"Vele gezinnen, bedrijven en scholen willen wel aan energiebesparing doen, maar hebben daar de financiële middelen niet voor. Derdepartijfinanciering biedt een uitweg. In dit systeem sluit de eigenaar van een gebouw een contract met een ESCO om de energiekosten met een bepaald percentage te verlagen. Deze 'leasingmaatschappij' investeert vervolgens in energie-efficiënte maatregelen. Daarnaast staat ze in voor de uitvoering en het onderhoud van de renovaties. Voor de klant zelf verandert in eerste instantie niets. Hij blijft het bedrag van zijn oude energierekening voort betalen aan de ESCO, die de winsten van de gerealiseerde besparingen als vergoeding voor zijn dienstverlening opstrijkt. Na verloop van de overeenkomst geniet de eigenaar wel van het permanente voordeel door minder energie te verbruiken. Dit is een dubbel dividend voor zijn budget én het milieu."

Dit laatste is wat Ecopower reeds doet met PV-prive. Geen BlaBla maar wel BoemBoem.

Voor het volledige artikel, zie
http://www.trends.be/articles/index.jsp?articleID=44025&sectionID=1454&siteID=4

Groeten,

Dirk

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.