Aqua flam haard koppelen aan Centrale verwarming | Ecobouwers.be

U bent hier

Aqua flam haard koppelen aan Centrale verwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Bruggeman83
30/07/2012 - 06:31

Beste,

Kan er mij iemand helpen aan een schema om mijn AQUA FLAM haard te koppelen aan mn centrale verwarming.
Een aqua flam leverancier vinden is niet moeilijk, een installateur CV vinden ook niet maar de combinatie is blijkbaar niet zo evident.

Alle tips,info,adressen, site's zijn welkom.

alvast bedankt

10 Reacties

Reacties

afbeelding van Dirk Verbeeck
30/07/2012 - 12:38

Op de site van de Nederlandse firma Nefit staat onder het hoofdstuk Professioneel een [[http://www.nefit.nl/professioneel/support/Documents/Systeemwijzer.pdf|PDF met verschillende aansluitschema's]].

De Duitse firma Brunner heeft een toestel waarin alle sturingen en koppelingen zijn samengebracht en dat ze [[http://b.brunner.eu/articles/default.aspx?group=7&article=30|hydraulische box]] noemen. Hier kun je zowel de centrale verwarming, zonneboiler en kachelcircuit op aansluiten en vandaar naar je toestellen CV en sanitair warm water vertrekken.

Het is ook als [[http://www.dewaele-tegelkachels.be/tegelkachels_david.php|David-systeem]] op de markt te vinden. Met de zoekterm David Zentraleinheit kom je hetzelfde product op een aantal Duitse websites tegen.

Op 1 (Poolse) kominki-kielce.pl/userfiles/file/cennik_brunner.pdf|prijslijst uit 2009-2010 kost die regelkast wel tussen de 7000 en 9000 €.

afbeelding van Bruggeman83
31/07/2012 - 06:12

@ dirk:

bedankt voor de interessante link's. ik ga dit zeker eens bekijken maar op het eerste zicht ziet dit er wel redelijk kostelijk uit vb. de brunner hydraulische box

 

afbeelding van Hans Delannoye
30/07/2012 - 21:16

het is eigenlijk aan de fabrikant om voor een deugdelijk schema te zorgen! want hij wordt toch verondersteld z'n toestel te kennen.  welke veiligheden zijn er ingebouwd, of kunnen ingebouwd worden?

afbeelding van Bruggeman83
31/07/2012 - 06:07

Alvast bedankt voor de reactie.

@hans:

Voor zover ik weet zit er een overdruk ventiel ingebouwd in de haard. Wanneer de circulatie pomp (tussen de warmtewisselaar in de haard en het buffervat) uit zou vallen (vb. elektrische panne) en de druk in het circuit stijgt, zal dit overdruk ventiel de overtollige druk lozen via een afvoer (een metalen buis wordt hier aangeraden door de leverancier)

Hier wordt dan ook rekening meegehouden,wanneer het overdruk ventiel open gaat, dat de druk in het circuit daalt. Vandaar dat er een toevoerleiding moet voorzien worden om deze drukval op te vangen en water bij te steken.

Ik heb een afspraak bij de leverancier deze week, ik ben eens benieuwd met wat er over de brug zal gekomen worden.

 

 

 

afbeelding van Hans Delannoye
01/08/2012 - 00:00

sorry, maar da's een klotesysteem, deugd niet.  een degelijke cv-haard heeft een aparte warmtewisselaar, zodat niet telkens vers leidingwater in het systeem komt, da's ideaal om problemen met roest te krijgen.  ik kan je zoiets alleen maar afraden.

hans d

 

afbeelding van Bruggeman83
01/08/2012 - 06:03

@hans:

De haard heeft wel degelijk een apparte warmte wisselaar.  En enkel wanneer het systeem in veiligheid (overdruk) gaat zal er vers water in de leiding gestoken worden,eer niet. (hopelijk gebeurd dit niet regelmatig)

afbeelding van PatrickM
01/08/2012 - 10:08

Bruggeman83,

wat Hans eigenlijk bedoelt is: 'ik verkoop zoiets ook, en beter'. Dat laatste is zeker waar, het feit dat je op de site van aquaflam nergens geen gegevens over rendement vindt zegt wellicht genoeg.

Ik zou durven adviseren ( tenzij je daarin al heel ver bent gegaan): investeer de centen van die kachel in isolatie en uw besparing op verwarmingskosten zal veel groter zijn...

afbeelding van mon jansegers
01/08/2012 - 10:16

Je kan ook eens te rade gaan bij http//: www.bauweise.net Kijk eens bij TECHNIK.

Mon 

afbeelding van Hans Delannoye
02/08/2012 - 00:03

bruggeman

ergens klopt er iets niet.  als er een aparte warmtewisselaar is komt er geen vers leidingwater in het systeem.  overigens, een veiligheidsklep zal niet reageren op overtemperatuur, en dat is wel de bedoeling en ook noodzakelijk !

de info die ik vind is zo mager, dat ik daar niet met zekerheid iets jkan uit opmakn.  ikvind enkel een tekening met 2 aansluitingen van 1/2", ik neem aan dat dat de aansluitingen voor de CV zijn.  in dat geval is er geen aparte WW voor de beveiliging!

heb jij ergens een degelijke informatie gevonden?

afbeelding van Bruggeman83
03/08/2012 - 06:45

Hans,

binnenkort heb ik een afspraak met mn aquaflam leverancier. (ofwel morgen ofwel 8augustus ; vakantie periode . . . ) ik hoop hieruit wat deftige antwoorden te krijgen. ik zal de handleiding van de haard nog eens goed uitpluizen en nazien (ev. posten) hoe het hydraulische schema in elkaar zit.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.