Appartement huren met een 'hoge' EPC | Ecobouwers.be

U bent hier

Appartement huren met een 'hoge' EPC

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Ilse23
28/08/2015 - 09:56

Wij hebben interesse in het huren van een dakappartement.
De bewoonbare oppervlakte is 90m2 en het ziet er allemaal heel mooi uit.
De EPC waarde is echter 911. Nu zijn we het pand gaan bezoeken en na een gesprek met de makelaar blijkt dat deze waarde verouderd is. Het appartement is gerenoveerd in 2014, er is glaswol gestoken in de voorgevel en ook nieuwe ramen en dakisolatie aan de voorzijde (zuidkant van het gebouw) waar de keuken en de woonkamer zich bevindt.
Aan de achterzijde is echter geen extra isolatie gekomen en ook geen nieuwe ramen of raamkozijnen. Hier zijn de 2 slaapkqmers. De verwarming is op mazout. De makelaar vertelt ons dat de EPC niet vernieuwd is na de renovatie dus dat ze de waarde van 911 op hun site moeten publiceren omdat dit ook op het document staat. Hij zegt dat nu de waarde aan de 600 - 700 zal liggen. Volgens mij is dit toch nog steeds best hoog? Gaan onze energiekosten de pan uit schieten? Ik las al enkele tips, vraag een energiefactuur op van de vorige bewoner bijvoorbeeld. Maar dit heeft kans op het geven van een vertekend beeld denk ik dan. De kant waar de ramen niet vernieuwd zijn en er minder geisoleerd is is dan ook nog eens het noordoosten, maar zijn dan wel de 2 kamers waar je algemeen eigenlijk minder stookt. Nuja ik wil ook niet dat mijn voeten eraf vriezen dus dan ga ik misschien net door die lage waarde WEL moeten stoken. Voor de rest is het appartement perfect wat we zoeken, kelder en garage + standplaats inbegrepen, rustig gelegen, ...

Waar komt mijn vraag nu eigenlijk op neer..
Wat zijn de valkuilen van dit appartement?
Dat het een dakappartement is? Stijgt warmte niet ? (Het is wel volledig ingesloten en ligt dus niet op een hoek)
Dat die noordoostkant ons toch kan verplichten extra te stoken?
De huurprijs zou 700 euro zijn + 100 euro kosten (waarvan een bepaald bedrag voor de verwarming maar dit weten we niet precies hoeveel).
De huurprijs ligt relatief 'hoog' maar even in acht nemen dat we in de regio tussen Leuven en Brussel zitten (Kortenberg).

Alvast bedankt voor enige reactie of hulp.

6 Reacties

Reacties

afbeelding van Ingir
29/08/2015 - 01:09

Vraag om de energienota's van afgelopen jaren, dan heb je een aardig idee van het jaarverbruik.

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
30/08/2015 - 09:33

 

In de slaapkamers zou ik eerder schrik hebben voor oververhitting in de zomer als de zon toch tamelijk recht op het dak staat., Welke is de dakhelling? Zijn het Veluxramen of gewone ramen in de gevel?

afbeelding van Ilse23
30/08/2015 - 09:42

Het is een plat dak, ramen in de gevel.

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
31/08/2015 - 09:35

 

Een niet-geïsoleerd plat dak en warmtebestijding in de zomer gaan niet goed samen. Was het niet te warm in de slaapkamers als ge het appartement bezocht hebt? Wanneer is het huis gebouwd? Sinds meer dan vijftig jaar wordt er geen plat dak meer geïnstalleerd zonder een minimum aan isolatie.

afbeelding van Ilse23
31/08/2015 - 11:51

Er zit 10 cm glaswol in het dak en de voorgevel, enkel de achtergevel is niet geisoleerd

afbeelding van zeverare
31/08/2015 - 18:57

stookolie => gezamelijke ketel?

hoe bepalen ze jouw deel?, via een verdeelsleutel op basis van oppervlak?

dan betalen de onderburen mee voor het verwarmen van het slecht geïsoleerde dak en zal het voor jouw meevallen.

Het EPC houdt daar waarschijnlijk geen rekening mee.

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.