aparte of geintegreerde boiler | Ecobouwers.be

U bent hier

aparte of geintegreerde boiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van thomas bert-2
06/08/2007 - 13:53

hoi,

ik lees hier steeds dat je een aparte WW boiler moet plaatsen en geen geintegreerde (bv vitodens 333, ...)
maar waarom eigenlijk? nergens worden de voordelen ervan genoemd, tenzij dat je hem niet moet weggooien als je CV-ketel stuk is.

mvg,
thomas

2 Reacties

Reacties

afbeelding van stefan-14
06/08/2007 - 16:28

interne boiler is altijd klein van inhoud

externe boiler kies je alleen als je heel hoog warmwater comfort, verbruik wenst

Stefan

PS : zonneboiler zit nooit ingebouwd in cv-ketel

afbeelding van rene-11
06/08/2007 - 17:29

Thomas B.

Een geintegreerde is een mooie oplossing bijv. als je deze ketel op een zichtbare plek zet. Vaak zijn deze maten dan gemaakt op de maat van keukenkasten 60*60.(weishaupt-viessmann). Voor de installateur is een geintegreerde makkelijker plaatsen en de regeling van de boiler-cv is dan reeds ingebouwd.(hoeft niet beter te zijn)

Nadeel is toch wel dat als een van beide kapot is je eigenlijk alle twee dient te vervangen of je zou indien nog mogelijk bij exakt hetzelfde toestel dienen te blijven.

De geintegreerde zijn er ook met een hoge warmwaterproduktie vaak als laadboiler. DE Weishaupt heeft al iets van 110 ltr als waterinhoud en dan noch de mogelijkheid voor verwarmen via een spiraal of verwarmen via een doorstromer. De laatste heeft echt veel warmwatercapaciteit.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.