amorf silicium panelen | Ecobouwers.be

U bent hier

amorf silicium panelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van davy-23
10/05/2007 - 18:31

Hallo,

op internet en dergelijke kan men gemakkelijk de werking terugvinden van kristallijne zonnepanelen, maar hoe werken nu de dunne film cellen en/of de amorf silicium panelen?

Dieter

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
10/05/2007 - 20:50
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Hallo,

heel sterk vereenvoudigt gezegd: hetzelfde.

Zonligt creert een electron-gat paar, dat wordt naar de tegengesteld gepolariseerde electrodes gevoerd en levert daar spanning en stroom.

Bij amorf silicium is er weinig verschil met kristallijne zonnepanelen in werkingsprincipe. De twee grote verschilen zitten hem in kost en rendement. Amorf silicium is veel eenvoudiger te produceren. Helaas is het materiaal veel minder perfect zodat veel meer electron-gat paren "recombineren". Dat wil zeggen dat ze gewoon verdwijnen voor ze nuttige stroom kunnen leveren. Hun energie wordt terug omgezet in warmte.

Meer info over dunne film cellen laat ik aan een ander over die er meer over weet dan ik.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.