Alu ramen, dreidubbel gles, pastorijstijl in LEW woning | Ecobouwers.be

U bent hier

Alu ramen, dreidubbel gles, pastorijstijl in LEW woning

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Dimcor
01/09/2013 - 14:29

Bestaat er een gevaar voor voor condensatie op de binnenzijde van deze ramen of hangt dit vooral van de aluramen- fabrikant af? Afwerking kan met opbouwrolluiken(buiten), luiken (buiten), shutters (binnen)... maar er is hier geen beslissing in genomen. Ventilatie D met vloerverwarming ps: Alu ramen worden nog steeds overwogen wegens de onderhoudsvriendelijkheid

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Van Keer Robin
01/09/2013 - 18:05

Het gevaar zal dan eerder zijn dat er condensatie op de buitenkant van de ramen komt. bij een LEW is je isolatie goed, en is de vochtigheid goed geregeld door ventilatie systeem D.

Condensatie aan de buitenkant, kan je goed voorkomen door he rolluiken te gebruiken.

Er bestaan ook ramen van pvc en alu aan de buitenzijde, deze zijn ook onderhoudsvriendelijk.

afbeelding van Ingir
02/09/2013 - 18:29

OMG, condens op de buitenzijde van de ramen, gekker moet het toch niet worden...

afbeelding van Griet en Stefan
02/09/2013 - 21:25

Condens aan buitenkant is juist het leuke eraan, dat je weet dat je 3-voudig glas werkt!  Had 1 foutief geplaatst glas, bijgevolg geen condens.  Een eenvoudige controle van de installateur bevestigde dat.  Glas werd vervangen.

Als het vriest is het nog leuker.  Dan staan er ijskristallen op.  Buiten vriest het en binnen  21gr.  Sommige schilderen dat op hun ramen tijdens kerst, wij moeten daarvoor niks doen :-) 

Das de vooruitgang!  100jaar terug stonden de ijskristallen aan de binnenkant van het enkelvoudig glas en nu komt het aan de buitenkant van het 3-voudig glas.

afbeelding van robin demey
04/09/2013 - 01:06

Leuk hé, hebben wij ook. In onze vorige woonst stonden de ijskristallen ook steeds langs binnen :-)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.