Alleen regenwater | Ecobouwers.be

U bent hier

Alleen regenwater

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Cedricc
23/09/2012 - 20:55

Hallo allemaal!
Ik heb me hier geregistreerd om jullie mening te weten over het volgende:

Wij hebben momenteel een regenwaterput van 10000 l die we gebruiken voor het toilet, wasmachine en buitenkraantje.
Ik was aan het nadenken over regenwater te gebruiken voor alles. Geen 'pidpa water' meer.
Nu heb ik geen gedacht over wat voor installatie daar juist voor nodig is en wat dit kost?
Is het wel aan te raden?
Wij drinken eigenlijk nooit kraantjes water.

Hopelijk genoeg informatie voor jullie mening te weten?

mvg

Cedric

2 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
24/09/2012 - 07:49

Ben je van plan om het echt te gaan drinken of eten mee te maken?

 

Je drinkt nu nooit kraantjes water zeg je. Maar kook je dan uw patatten en uw eten ook in flessenwater?

 

Op zich is regenwater niet ongezond, ik heb er ook al een verschillende keren een week moeten op overleven. Nooit geen last gehad, maar...Er zitten wel bijna geen mineralen in dus als je dat op lage termijn gaat gebruiken zou je een probleem met osmose kunnen krijgen. Je krijgt natuurlijk wel langs andere levensmiddelen ook miniralen binnen maar je zal toch moeten opletten denk ik.

 

Het grote probleem zal de opvang zijn van uw regenwater. In uw regenput zal niet alléén water verzamelen maar ook alle andere vuiligheid die van uw dak komt. Stof, zand...maar ook vogelstront, dode insecten, bladeren en ander organisch materiaal, er kan zelf wel eens een kadaver van een vogel of ander dier in geraken of op zijn minst in de dakgoot blijven liggen. Mensen die naast een drukke steenweg wonen kunnen zelfs ruitensproeier vloeistof in hun regenwater aantreffen.

 

Allemaal zaken die je er toch op één of andere manier zal moeten uit gefilterd krijgen en om te douchen, wasmachien e.d. is dit geen probleem maar echt gaan drinken + eten maken zou ik toch mee opletten.

 

afbeelding van jef-14
24/09/2012 - 12:30

Als het drinkwater uit flessen komt en het andere water voor menselijke consumptie gekookt wordt denk ik niet dat er een probleem is maar is het zinvol ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.