akoestische isolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

akoestische isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van koenraad
09/04/2007 - 15:36

Tegen de gemene muur ga ik, totaal los van deze muur, een nieuw muut zetten in Ytong, 15 cm breed, dit om akoestische redenen, maar ook als nieuwe muur, kan ik daarin -eventueel- slijpen voor electriciteit en dergelijk, als dat moet.
Een goede zaak ? Eventueel kan ik de kleine spouw nog opvullen met isolatie.
Of op wat moet ik nog letten als ik dat doe.

6 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
09/04/2007 - 16:03
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Bekijk eens of je Accorub in de spouw kan plaatsen; als je al zoveel moeite doet om akoestisch te isoleren kan het nuttig zijn.

afbeelding van koenraad
09/04/2007 - 19:05

Bedankt Jos.
Lijkt me een duur produkt. Maar ik zal het eens bekijken.

afbeelding van Tom Peeters - Symbiose
10/04/2007 - 08:31
tom

ik zou helemaal niets in de spouw steken, dan hoef je de gemene muur niet over te kopen.

afbeelding van koenraad
10/04/2007 - 18:11

Het is een aangekochte woning, dus dat stuk muur is al van mij hoor.

afbeelding van bruno-3
11/04/2007 - 21:24

Koen,

Ook al mocht die muur niet van u zijn, dan nog mag u er isolatie tegen plaatsen (die weliswaar bevestigd is aan uw eigen muur) Kontact met de gemene muur mag, maar je mag er geen stuen in zoeken...

Wat de isolatie betreft. Ik ben zelf aan't bouwen en heb een gelijkaardige situatie. Ik heb zelf een nieuwe muur opgetrokken met silicaatsteen (15cm) naast de gemene muur (die ik niet heb overgenomen). Ertussen heb ik 4 cm party-wall van ISOVER geplaatst. 2x2cm geschrankt. Deze isolatie is speciaal gemaakt voor de akoestische isolatie van gemene muren en is helemaal niet zo duur.

Misschien iets om over na te denken,

Bruno

afbeelding van koen-45
11/04/2007 - 22:31

Bedankt Bruno,

Over die muur geen discussie, daar is de helft van mij, de akte zegt hierover niets, dus gelden de algemene regels hierover. Ik ga er niet in slijpen, boren of hakken, verder draagt die niets van mijn woning. Mijn dak is kleiner dan de woning ernaast en draagt op de andere muren.

Alleszins ga ik de cellenbeton er los van zetten, geen ankers gebruiken om contactgeluiden te vermijden.Ik zal er dan toch wat isolatie bijsteken, zoals u ook gaat doen.Kan geen kwaad.Zo heb ik al een massa van 15 cm en los materiaal van de isolatie.Dat moet dan toch een beetje absorberend werken.
Niet dat ik nu vervelende geluiden heb hoor, ik weet het eigenlijk niet, heb er nog niet echt verbleven. Het zijn 2 oudere mensen waar ik nu al goed mee overeen kom, maar ik wil hen later niet storen als ik mijn techno en trance muziek wat te hard zet, meestal zijn dat nogal scherpe tonen. Langs die kant van de muur komt enerzijds, de badkamer, langs de andere zijde de leefruimte. Daar zullen dan nog kastjes komen met boeken erin, en is weeral wat massa.

groeten,
Koen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.