afwerken isoloatie rond dakraam | Ecobouwers.be

U bent hier

afwerken isoloatie rond dakraam

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
19/11/2007 - 14:34

Beste forumleden,

Vorig weekend in het dak 4 grote veluxen gestoken. Nu heb ik een vraag over de afwerking van de isolatie errond om condens zoveel mogelijk te vermijden. Tussen de velux en de keper van het raveel zit telkens een spleet van een paar centimeter. We zijn van plan met isofloc te isoleren, dus komt het compartiment tot tegen de keper. Maar wat doe ik dan met die paar centimeter tussen keper en velux ? Op het eerste zicht zou ik denken : zoveel mogelijk opvullen met isolatiepaneel, tot net tegen de velux, daarbovenop dan de proclima damprem, die dan aansluit op de velux. Daarbovenop dan de binnenbekleding. Is dit een goede oplossing of niet ? Alle suggesties zijn welkom.

Tweede vraagje over het onderdak. Er zit momenteel een oud onderdak in dat bestaat uit met ijzerdraad verstevigd papier met daarop een laagje roofing. Het ziet er nog goed uit, maar als je het vastpakt is het heel bros (verkruimelt vrij gemakkelijk). Momenteel zit er 4 cm kurk isolatie, die heel nauw aansluit op de kepers. Mijn idee is om die kurk tot tegen het onderdak te duwen, en dan isofloc tot tegen de kurk in te blazen. Op deze manier beschermt de kurk het onderdak tegen doorscheuren bij het inblazen, en kunnen de (dense) kurkpanelen de rol van het onderdak misschien deels overnemen op de plekken waar het onderdak toch beschadigd is. Is dit een haalbaar idee ? Een volledig nieuw onderdak is financieel niet haalbaar momenteel. Tot slot nog dit : het onderdak sluit niet volledig aan op de veluxen, die komt ook maar tot op de keper. Is dit een probleem ? Ik vermoed van niet, want dit gaat maar over een paar centimeter die bovendien volledig onder het gootstuk van de velux liggen.

Sorry voor de lange vraag, bedankt voor het ongetwijfeld interessante antwoord.

Wim

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
20/11/2007 - 12:28
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Wim,

Ik heb de ruimte ts dakraam en kepers opgevuld met een onderdakplaat type gutex, pavatex, celit ... Ik heb dit vooraf voorzien en de opening in het dak dan ook zo uitgemeten zodat dat precies past!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.