afwatering terras aansluiten op regenwaterput? | Ecobouwers.be

U bent hier

afwatering terras aansluiten op regenwaterput?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van stevence
28/01/2008 - 15:15

om de hoeveelheid opgevangen regenwater te vergroten, dacht ik ook de afvoer van ons terras op het gelijkvloers aan te sluiten op het regenwater.

Zijn hier haken en ogen aan? Natuurlijk zou je af en toe de terrastegels moeten kuisen, maar als je dat heel af en toe met Ecover doet, krijg je dan nog 1) problemen met het leven in je put 2) problemen met je was?

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
28/01/2008 - 21:08
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Ik heb twee regenwaterputten: één propere put met water van het hoofddak voor de gebruikelijke huishoudelijke toepassingen en één gekuiste beerput waar het water van het terras en een platdak naartoe gaat. Dat water stinkt regelmatig. Dus als ik van jou was, zou ik het water van het terras niet mengen met het zuivere hemelwater.

afbeelding van isabelle-1
28/01/2008 - 21:17

Regenwater en 'vuil' water mag je niet mengen, maar moet gescheiden blijven. Ik heb hetzelfde probleem. Dak gaat naar regenwaterput, terras naar drainage.

afbeelding van stevence
28/01/2008 - 21:22

Dat begrijp ik niet goed. Dat 'vuil' water gaat toch eerst door een filter en komt er toch rein uit?

afbeelding van Roel P.
29/01/2008 - 08:48

Steven, de filter haalt er de grote delen uit, de zichtbare verontreiniging zoals bladeren en takken. De opgeloste stoffen worden er door de filter niet uitgehaald, tenzij je voor een zandfilter zou kiezen.

afbeelding van stevence
29/01/2008 - 11:17

zo'n zandfilter boeit me wel, maar op google vind ik alleen het principe beschreven voor zwembaden en tuinbouwbedrijven. Niet bepaald my cup of tea dus. Hoe groot moet zo'n ding zijn?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.