afval celitplaten | Ecobouwers.be

U bent hier

afval celitplaten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van pbrien
08/02/2007 - 09:09

Aangezien er hier veel mensen zitten die een houtskeletwoning bouwen hoop ik dat er iemand is dit weet waar je met het afval van de Celit platen naar toe moet?

Kan je die naar het containerpark brengen en bij het houtafval gooien of is dit omwille van de toegevoegde bitumen niet toegestaan?

Bedankt

Peter

1 Reactie

Reacties

afbeelding van dirk andelhofs
08/02/2007 - 13:32

Peter,

Ik beschouw die resten niet als afval, maar als grondstof !

Ik heb ze op verschillende manieren verwerkt.

zo heb ik bvb in sommige vloeren (Houtskelet) stukken celit gelegd, en de openingen tussen de stukken (onregelmatige vormen) opgevuld met papiervlokken.

Je kan ook de resten in stroken van dezelfde breedte zagen (met een zaagtafel) bvb 10cm, en deze stroken gebruiken om extra te isoleren (vb extra rand isolatie voor een veluxraam)

Je kan de resten ook door een (voldoende zware) hakselaar steken, en de snippers (wollige vlokken) die er uit komen gebruiken om hoeken en kanten in je dakconstructie op te vullen.

Ook het zaagsel van bvb houtvezelisolatieplaten heb ik op deze manier verwerkt.

dirk

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.