afstandshouder bij grote ramen | Ecobouwers.be

U bent hier

afstandshouder bij grote ramen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van droesdroes
24/01/2010 - 12:41

Is het voor grote ramen de moeite om te kiezen voor kunstof afstandshouders = thermische verbeterde afstandshouders ipv de standaard alumium afstandshouders? Ik las ergens dat dit voor kleine ramen meer de moeite is.

Het gaat bij ons om gewoon 1.1 glas (drievoudig is werkelijk geen optie bij onze aannemer/projectontwikkelaar). Het zijn zeer grote ramen (ramen met 2 vleugels van 60cm, een aantal 3,5 meter hoog, andere 2,5 meter hoog).

Is de opbrengst van die grootte(warmteverliezen, E-peil)dat het zijn meerprijs waard is (tot 2€ per lopende meter las ik ergens)?

7 Reacties

Reacties

afbeelding van AlainD
24/01/2010 - 21:49

Kennelijk maakt het een verschil in een band van een 10-tal cm van de rand.  Ik heb zelf bij zeer grote vensters (het glas) een band van een dikke 10cm gezien die duidelijk meer condens had. 

 

Als ik je bericht goed lees is je glas slechts 60cm breed, m.a.w. 1/3 ligt in een zone van 10cm van de rand. 

afbeelding van droesdroes
25/01/2010 - 10:35

Ja, inderdaad het zijn wel hoge ramen, maar de vleugels zijn slechts 60cm breed.

Als een thermisch verbeterde afstandshouder inderdaad effect heeft tot 10 cm van de rand (kan nog iemand dat bevestigen?), is het misschien toch de moeite, want inderdaad 1/3 van het glas in ons geval.

 

Heeft er nog iemand een idee of dit loont? Of dus het verschil op de warmteverliezen relevant is? En geeft het ook een verschil in het E-peil?

Ik lees ook dat je verschillende soorten verbeterde afstandshouders hebt (PVC, innox, warm edge, ..). Is er iemand die me daar in wegwijs kan maken?

 

 

afbeelding van mikey
26/01/2010 - 12:45

Ik lees ook dat je verschillende soorten verbeterde afstandshouders hebt (PVC, innox, warm edge, ..). Is er iemand die me daar in wegwijs kan maken?

 

Er staat verschillende info op diverse forums.  Wij kozen voor warm-edge, dit is innox met pvc erond.

enkel pvc is meer gevaar voor doorzakking.  ik dacht niet dat ze dat nog installeren wegens te veel problemen (foruminfo)

afbeelding van waltervaes
25/01/2010 - 12:18

Dat van die 10 cm langs de rand  klopt.

Dus bij grote smalle ramen zeker doen.

afbeelding van mikey
26/01/2010 - 12:35

 wij hebben profielen met gemiddelde Uf-waarde 1,4 aluminium & drievoudig glas U-waarde 0.6.

Behoudens het thermisch voordeel, kozen wij voor thermische afstandhouders, ook om het verschil in temperatuur ts profiel- glas minder groot te maken en dus het risico op thermische breuk te verminderen.

Wij hebben een rand van +- 5 cm die NIET condenseert.  De rest condenseert aan de buitenzijde.   Hoe beter uw thermische afstandhouder, hoe kleiner die rand en dus meer condensatie aan buitenzijde.

Hoeveel thermische afstandhouders opbrengen? check eens bij uw EPB-man, die kan dat op de euro na (theoretisch) berekenen.

gr

afbeelding van wim_vandebrouck
10/02/2010 - 21:09

Hey allemaal,

Ik lees iets waar ik echt wel meer over wil weten; de thermische afstandhouders. Welke verschillen zijner. Kan iemand me hiermee verder helpen?

Groeten,

Wim

afbeelding van thomas bert-1
13/02/2010 - 23:19

Hallo,

 

Bij mijn K-waarde berekening daalde de K-waarde 1 punt door kunststoffen afstandhouders te gebruiken ipv alu. Tot we in uitvoeringsfaze zaten en de glashandel/fabrikant zo'n kamerhoge en +/- 3 m brede ramen niet kon afwerken met kunststoffen afstandshouders, maar wel moet RVS afstandshouders. Deze zijn nog altijd beter dan alu.

dus als het kan zou ik het zeker doen.

 

mvg,

thomas 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.