Afrekening mazout | Ecobouwers.be

U bent hier

Afrekening mazout

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Ktje
06/09/2011 - 21:46

Ik heb een afrekening gekregen mbt mazout en water van mijn ex-verhuurder.
Voor de mazout heb ik nooit begin en eindstand van teller gezien, aangezien deze achter gesloten deuren stond. Dit is stom van mij er niet naar te vragen, maar daar kan ik niets meer aan doen. Daardoor komt echter dat ik niet weet welke meeteenheid de meterstanden inhouden. Ze heeft begin en eindstanden van mezelf en het andere appartement op de afrekening gezet (zonder meeteenheid) en ze heeft me verteld dat er één ketel is, met 2 meters op (dus geen tellers op de verwarmingen zelf).
Ze heeft de tank opnieuw laten bijvullen en de rekening op basis van het verbruik van beide appartementen aangerekend.

Het probleem is dat ik op geen enkele manier van het totale verbruik van beide appartementen uitkom op het aantal liter dat ze getankt heeft. Ik heb de conversie van kwh naar liter geprobeerd, maar dit klopt geheel niet. Zijn er andere manieren waarop deze tellers enigzins kunnen werken? En waarop ik kan nagaan dat ik wel wordt aangerekend wat ik verbruikt heb? Ik heb reeds bij haar meer info gevraagd, maar ze zegt gewoon dat alles juist is.

2 Reacties

Reacties

afbeelding van MaiaVanmanwe
06/09/2011 - 23:32

Hoe is het in je huurcontract geregeld ?

 

Bij twijfel of onduidelijkheid wordt het, volgens de wet, in het voordeel van de huurder uitgelegd.

Is je huurcontract geregistreerd ? Zoniet hebben ze niets meer te eisen.

 

Als e niets in het contract staat zou ik naar een compromis streven. Mocht dit niet baten, (en er staat niets in het contract) dan nam ik het standpunt in dat de vaste kosten in het huurgeld begrepen waren. Aan de verhuurder om dan het tegendeel te bewijzen ...

 

M

afbeelding van robin demey
08/09/2011 - 06:51

Als je de prijs van het tanken moet betalen volgens jullie verbruik, dan maakt de eenheid toch niet uit? De verhouding is voldoende. Al zet zijn als eenheid het woord patatten erachter, dat maakt toch niet uit ;-).

Verbruikte jij 5000 patatten en je buur 10000, dan zal jij 1/3 en je buur 2/3 van de factuur betalen. Dus waarom je zorgen maken over de meeteenheid?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.