Aanzuigslang regenwaterpomp | Ecobouwers.be

U bent hier

Aanzuigslang regenwaterpomp

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Stvn
08/05/2011 - 12:04

Ik ga mijn oude septische put ombouwen tot regenwaterput.  Vermits het achterstedeel van mijn woning niet onderkelderd is moet de pomp in de kelder en ga ik de aanzuigslang over de vloer van de keuken laten lopen, tussen het (met isofloc gevulde) houten kader waarop de uiteindelijke vloer zal komen. Nu kan dat kader maar 8cm hoog zijn. De aanvoerslang (3cm dik geloof ik) komt verticaal uit de put en moet dus een scherpe bocht van 90° maken.

Ik vraag me af of dat wel mogelijk is met die aanvoerslang.

Ik dacht eventueel om een 90° koppelstuk te gebruiken maar men zei me dat dat het risico inhoudt dat er lucht in de aanzuigslang komt, en ik denk ook liever niet aan de mogelijkheid dat die koppeling ooit zou beginnen lekken want dan moet ik de hele keuken weer uitbreken.

Zou het anderzijds mogelijk zijn om de aanvoerslang te vervangen door een kunststof buis voor water (met in de put dan de koppeling naar het laatste stuk flexibele buis waar de vlotter en filter aanhangen)? En zou de rechte hoek dan door een 90°-koppeling mogen (of mag zo'n koppeling ook niet op een niet-bereikbare plaats) of mag je zo'n buis 90° plooien?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

 

Steven

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
08/05/2011 - 21:42

steven

natuurlijk kan een koppelstuk, je moet natuurlijk zorgen dat ze goed dicht is, want anders kan ze gaan inderdaad lekken of kan je lucht aanzuigen.  maar dat is hetzelfde voor de aansluiting van de sklang aan de pomp, daar heb je net hetzelfde.  en er zijn echt wel koppelingen voor PE-buis die dicht blijven.  je kan natuurlijk ook een meerlagenbuis nemen en een bocht plooien (maar voor de grotere diameters heb je daar een plooitang of plooiveer voor nodig, of je kan ook daar met een koppeling werken.

hans d

afbeelding van Stvn
10/05/2011 - 20:58

ok, dankje!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.