aanzienlijke olievondst in Noorwegen? | Ecobouwers.be

U bent hier

aanzienlijke olievondst in Noorwegen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van toon-7
02/04/2011 - 17:35

Het Noorse energiebedrijf Statoil heeft een "aanzienlijke olievondst" gedaan in de Barentszzee. Volgens Statoil gaat het om een van de grootste ontdekkingen op het Noorse continentaal plat van de laatste tien jaar.
Volgens Statoil zou de ontdekking goed zijn voor 150 tot 250 miljoen vaten olie, maar mogelijk zelfs twee keer die hoeveelheid. Normaal gezien duurt het vijf tot tien jaar om de productie op te starten na een vondst.

Dit bewijst weer maar eens hoe erg het gesteld is. De mensheid verbruikte in 2010 86.5 miljoen vaten aardolie per dag. Dus dat nieuwe veld, die aanzienlijke vondst, is nog niet genoeg om de wereld 2 dagen van aardolie te voorzien.....vreemd dat ze dat er niet even bij vermelden....

1 Reactie

Reacties

afbeelding van chathanky-1
03/04/2011 - 10:20

Voor Noorwegen is het een grote vondst.

Stel je voor dat Belgie zo`n vondst had. Zelf kan men daar lang mee vooruit en je bent in 1 klap met de huidige olieprijs 16,5 miljard rijker.

Wereldwijd gezien is het zeker maar een druppel. De echt grote vondsen zijn inmiddels wel ontdekt.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.