aansluiting zonnecollector voorzien? | Ecobouwers.be

U bent hier

aansluiting zonnecollector voorzien?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van piet-3
14/06/2006 - 20:23

beste forummers,

ik kan momenteel (nog) geen zonnecollector plaatsen (geen budget meer...), doch...zijn er dingen waar ik nu (we zijn aan de bouw bezig) al rekening mee moet (kan) houden als ik binnen enkele jaren, na efkes sparen, toch een collector wil plaatsen? aansluitingen, doorvoeringen naar platdak,...?

groeten,
Peter

4 Reacties

Reacties

afbeelding van wout-4
14/06/2006 - 22:13

Peter,

ben in dezelfde situatie. Wij hebben al wel de juiste boiler geplaatst, maar met de panelen willen we ene jaartje wachten, daar dit nog op een 4.000 EUR zou komen (panelen zelf, regeling, pomp, plaatsing).

De aansluitingen en de dakdoorvoer voorzien we echter nu al : in het (schuine) onderdak in isolerende houtvezelplaat komt een gat waarop horizontaal een stukje buis wordt vastgemaakt dat doorheen de dakisolatie zal lopen. Alles goed afdichten. De pannen blijven voorlopig liggen. Achteraf enkel pan wegnemen, leidingen doorvoeren en alles plaatsen, dak terug afdichten.

Wij hebben een schuin dak waarop een stuk plat dak aansluit; de dakdoorvoer is in het schuine stuk, de panelen komen op het plat dak.

Wout

afbeelding van bert-6
14/06/2006 - 23:15

wat moet ik mij voorstellen van de binnendiameter van een dergelijke wachtbuis zodat je er nadien die geisoleerde buizen van de kollectoren doorkrijgt?
groeten

bert

afbeelding van wout-4
14/06/2006 - 23:52

Ik dacht dat dit bij ons 9 cm diameter was. En als ik me niet vergis moeten daar twee koperen buizen door met elk een isolatiemantel van 4 cm dik. De electrische draden voor de sensor krijg je er dan nog wel bij.

Wout

afbeelding van david-1
15/06/2006 - 06:04

Oeps, ik heb ipv koperen buis gewoon alpex gelegd van 16mm en dat goed geisoleerd. Is dit ook bruikbaar??? Want alpex is ook bestand tegen hoge temperatuur en druk??

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.