Aansluiting elektriciteit/gas Infrax : gevel=rooilijn | Ecobouwers.be

U bent hier

Aansluiting elektriciteit/gas Infrax : gevel=rooilijn

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Ivan24
24/10/2011 - 17:36

Ik ben met een verbouwing bezig van een bestaand rijwoning midden in de stad (de gevel is dus de rooilijn, er is ook geen kelder).
Omdat ik een nieuwe indeling heb gedaan moest ik een aparte aansluiting voorziening voor de nutsvoorzieningen (de meters zouden ongeveer 2,5 in de woning komen).

Na bezoek aan het infrax-kantoor werd me gezegd dat ik in het huis een sleuf (60cm diep) van 2,5 meter moest voorzien, de gevel moest doorboren en wachtbuis voorzien. Iemand anders van Infrax zei me zelfs dat ik ook het trottoir voor mijn gevel moest voorzien.
Mijn electricien zei me nu dat dit allemaal niet nodig is....
Omdat die mannen van infrax volgende week gaan langskomen heb ik vandaag nog eens met de technische dienst gebeld.
Nu werd me doodleuk gezegd dat indien een woning aan de rooilijn grenst, ik zelf niet moet doen en dat zij via een diagonale boring de aansluiting doen en alle werken zelf doen....ik moest niets uitbreken... :s
Ik heb die mijnheer gevraagd of hij zeker was en of dit ook gold als de meters 2,5 m in de woning geplaatst moesten worden (en er in feite nog 2 muren tussen stonden). En ik kreeg weer een positief antwoord...

Nu wilde ik vragen of er hier mensen zijn die ervaring hebben met dit soort aansluitingen? Iets in mij zegt namelijk dat de installateurs volgende week uit de lucht zullen komen vallen...

Alvast bedankt.

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Ivan24
26/10/2011 - 12:48

 Niemand die me kan helpen? Please? :)

afbeelding van bramcup
26/10/2011 - 14:58

Infrax is de enige die U hier een eenduidig antwoord op kan geven . Probeer hierover schriftelijk een antwoord/bevestiging van hen te krijgen ... Is er iemand bij jouw komen zien ... meestal komt er iemand van infrax of hun onderaannemers kijken bij een verbouwing of een extra voorziening bij een bestaande woning.

 

Infrax = bende bureaucratische prutsers die hun eigen regeltjes niet kennen, de interne communicatie loopt daar volledig spaak ... Worden die mannen daar niet betaald door de overheid ? dat zegt meestal genoeg.

 

Gewoon hopen dat er een menselijke onderaannemer voor je deur staat en die lost dit wel voor je op. voor elk probleem zijn er meerdere oplossingen niewaar ...  

afbeelding van Ivan24
27/10/2011 - 14:05

Inderdaad infrax is de enige die eenduidig kan zijn maar daar knelt nu net het schoentje :)

Er is iemand een tijd geleden komen zien maar volgens hem moest ik alles doen, (binnenvloer uitbreken, buitenmuur doorboren, trottoir openleggen....) vandaar dat ik nog eens ten rade geweest ben bij infrax. Nu heb ik al tweemaal vd de technische dienst te horen gekregen dat omdat eerst de gasleiding aangesloten wordt, ik helemaal niets moet doen....wat me dan ook weer bizar leek. Echte prutsers zoals je zegt.

Ik denk dat ik inderdaad dat ik gewoon moet hopen op een menselijke onderaannemer...

 

 

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.