aalntal radiatoren op een circuit? | Ecobouwers.be

U bent hier

aalntal radiatoren op een circuit?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van magiccobra2000
04/03/2010 - 17:34

wil iemand aub zo vriendelijk zijn om me een beetje technische info te verschaffen ivm radiatoren?

Ik zou graag weten hoeveel radiatoren er maximaal op een paralel circuit van 16mm mogen geplaatst

worden, wat de maximale lengte van dit circuit mag zijn, en hoeveel druk daarvoor nodig is.

Dank bij voorbaat

Groetjes, Ronny. 

1 Reactie

Reacties

De vraag zouje wel wat duidelijker mogen stellen. Je veronderstelt dat we weten of het een bestaand of nieuw circuit is, en dat we weten in welk materiaal je leiding is....
Voor nieuwe circuits in (speciaal voor C.V. ontworpen) PE-buis (polyethyleen): die zijn alle aan een verdeelcollector aangesloten. Dus kunnen er zoveel parallelle circuits aanwezig zijn als de collector uitgangen heeft. 1 collector om alle heengaande buizen aan te sluiten en 1 collector voor alle retourbuizen dus.
Uiteraard heb je voor een groot aantal parallelle circuits dan ook een zwaardere C.V.-pomp nodig, maar daarover kan je dan beter de fabrikant-invoerder in België contacteren van Wilo of Grundfoss die zo'n pompen maakt.

Effe in de kantlijn vermelden dat er tegenwoordig ultra-ecologische pompen zijn bij Wilo, die maar een fractie aan electrische stroom verbruiken dan de oude. En dat er tegenwoordig convectoren bestaan voor lage temperatuur C.V. , wat met de gewone radiatoren niet kan!!! Op lage temperatuur werkt dit zuiniger, zeker met condensatieketels, en zelfs zonne-energie kan dan een deel van het jaar voldoende warmte leveren....

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.