3M Prestige goed of niet goed? | Ecobouwers.be

U bent hier

3M Prestige goed of niet goed?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van IrmaM
08/10/2013 - 13:04

Ik overweeg 3M Prestige aan te brengen in mijn woning. Goed of niet goed? Iemand hier meer info over?

8 Reacties

Reacties

afbeelding van Foxxy
08/10/2013 - 14:09

Als je op internet surft, zal je zeker negatieve informatie vinden. Veel van de door 3M gecommuniceerde technical specifications zijn misleidend. De warmtereflectie van de prestige is gemeten in een hoek zodat de consument zou geloven dat de 3M film de beste is. Iedere beglazing reflecteert echter steeds meer in een hoek. Probeer maar eens door een raam te kijken vanuit een hoek of rechtdoor een raam.

Dit is consumenten misleiden.

 

afbeelding van breccel
08/10/2013 - 14:56

Ik zou daar echt niet veel van verwachten. De zonnewinsten verlies je in de tussenseizoenen, zodat het jaarlijkse rendement nihil zal zijn. Zeker ook omdat Prestige duur is.

afbeelding van Foxxy
08/10/2013 - 15:41

Eveneens misleidend in hun specifications is de TSER (Total Solar Energy Reflection) of in Europa de g-waarde genoemd, want de IR-reflectie van 3M Prestige wordt enkel bekeken in een zeer klein deel van het infraroodspectrum, nl. amper van 900-1000 nanometer!!!

Iedereen met enige technische onderbouwing weet dat er moet gemeten worden in het spectrum van 800 tot 2400 nanometer. Mocht 3M in dit deel van het spectrum gemeten hebben, de testresultaten van de Prestige zouden zeker zeer pover geweest zijn.

Opnieuw misleiden ze dus de consument.

Op (oude link verwijderd, admin) vindt je meer info hierover.

afbeelding van brabander1
08/10/2013 - 17:39

Irma,

Nergens vindt je bij 3m cijfers van de absorptie terug van hun prestige. De absorptie zal minimum 60% zijn want 3m stelt dat zijn film geen metaaloxides heeft, dus kan geconcludeerd worden dat de zonwering gelijk is aan de warmteabsorptie.

Waar gaat alle door hun prestige geabsorbeerde warmte dan heen? = in het glas en de kaders van de ramen. Je kan waarschijnlijk wel raden wat er gebeurt als te veel warmte in de spouw van je ramen wordt opgebouwd = het BREEKT. In Europa kan 3m prestige dus NOOIT op je raam geplaatst worden.

Christophe

afbeelding van Foxxy
08/10/2013 - 19:30

Er is ook een 3M Prestige exterior die langs de buitenkant van het venster wordt geplakt. Dan is er wel een constante blootstelling aan het weer, zoals vrieskou, regen....

Het is dan ook evident dat zo'n product niet lang kan meegaan en een korte levensduur heeft.

Op de link http://multimedia.3m.com/mws/mediawebserver?mwsId=66666UF6EVsSyXTtOxM_mxM_EVtQEVs6EVs6EVs6E666666--&fn=Prestige%20Ext%205%20yr%20war%20Comm.pdf vindt je dan ook de beperkte garantie van 3M Prestige terug :

- 5 jaar garantie op verticale beglazing

- amper 3 jaar garantie op op horzintale/schuine beglazing

- Na 1 jaar echter beperkt de garantie zich tot het opsturen van het materiaal, de installatie is na 1 jaar al niet meer in de garantie inbegrepen.

 

afbeelding van Nadia J
08/10/2013 - 20:18

Dus moet je al weten hoe je zo'n film moet aanbrengen, want anders heb je niet veel aan dergelijke garanties. Bovendien zijn ramen steeds vuiler aan de buitenzijde dan aan de binnenzijde, dus is er bij buitenfolies steeds meer vuil tussen de film en het glas dan langs binnen. Trouwens wat bij hoge gebouwen, hoe brengt men dat dan aan langs buiten? Lijkt mij ook niet evident.

afbeelding van breccel
08/10/2013 - 20:43

Dit zal enkel met steigers mogelijk zijn, wat natuurlijk zal meegerekend worden in de prijsbepaling.Goedkoper zal 't dus ook zeker niet zijn.

afbeelding van Katja45
26/10/2013 - 17:10

De absorptie is zeer hoog zodat de ramen heet worden aan de binnenkant en aan de buitenkant. De 3m applicateur zei mij dat de kans op glasbreuk hoog is  ook bij plaatsing aan de buitenkant, zodat mijn glas eerst uitgebreid dient getest te worden.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.