3 dubbel glas in bestaand raamkozijn | Ecobouwers.be

U bent hier

3 dubbel glas in bestaand raamkozijn

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van peter-68
28/02/2012 - 21:46

Zoals de titel weergeeft zou ik in het bestaand merantie vast raamkozijn dat in prima conditie is het dubbel glas willen vervangen door 3 dubbel glas, nu is de slag te klein om dat breder glas te plaatsen, ik zou dit oplossen door eerst een laag kurk en daarna een meranti lat aan de binnekant op het raamkozijn te kleven zodat het glas daarna wel past en de glaslat terug gebruiken. goed idee? ps: laagje kurk ergens gezien in doorsnede pasief houten ramen op web

4 Reacties

Reacties

afbeelding van wouter-10
29/02/2012 - 14:21

 

Dag Peter,

 

ik wil hetzelfde doen (het betreft 3 vaste ramen 1 van 3.5 m² en 2 van 1.8m² waar nu dubbel glas inzit van 1992, geschatte k-waarde 2,7 à 3).  Ik zou dezelfde werkwijze hanteren. Alleen aan de kurk had ikzelf nog niet gedacht. Hierbij nog wat interessante info ivm kurk. 

 

Ik zie niet onmiddellijk problemen opduiken bij deze werkwijze maar ik volg met interesse deze draad. 

heb je toevallig al een leverancier en prijzen?

groeten

Wouter

afbeelding van Lacroix
29/02/2012 - 17:24

Het glas in het kozijn krijgen is één ding, het er in houden een ander. Het gewicht van driedubbel glas is tamelijk hoog en dat kan problemen opleveren met de stabiliteit. Zeker bij opengaande ramen kan dat problemen geven. Het hang en sluitwerk moet bestand zijn tegen het gewicht, net als de verbindingen van het raam zelf. Eerst advies vragen aan iemand met kennis van zaken (ter plaatse, niet afgaan op vaag advies op een forum!). Blijft de vraag of driedubbel glas zinvol is in een bestaande woning. Misschien zijn er nuttigere investeringen (die meer rendement heb, zowel ecologisch al economisch). Hoe is het trouwens met de luchtdichtheid van de ramen en van de voegen met het metselwerk? Dus alles goed afwegen.

 

afbeelding van wouter-10
29/02/2012 - 21:26

 Dag Lacroix,

 

bedankt voor de aandachtspunten.

het betreft in mijn geval vaste ramen, dus naar stevigheid/stabiliteit geen probleem.

qua rendement ecologisch/economisch: zo duur is het drievoudig glas op zich niet. Het zijn vooral de profielen die duur zijn.

De muur is langs buiten geïsoleerd met 10cm eps met crepi, met zwelband afgewerkt tegen de ramen.

De totale glaspartij bevindt zich in de living en meet samen +/-7m². 

 

zijn er nog aandachtspunten?

groeten

Wouter

 welk soort dubbel glas heb je niet vermeld.
Als het oud dubbel glas betreft: vervangen. ik deed dit ook.
Als het superisolerend 1,3 of 1,1 betreft is dit economisch niet verantwoord om te vervangen.
Je kan ook Heatmirrorglas van Ceyssens of van Eurotherm overwegen; dat is ook 3dubbel maar heeft§ een membraan in plaats van derde glasplaat waardoor het compacter is en veel lichter voor in bestaande ramen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.