3 circuits voor water | Ecobouwers.be

U bent hier

3 circuits voor water

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Leentje8
31/01/2015 - 16:56

Binnen een half jaar ga ik bouwen, BEN-woning houtskeletbouw. Ik ga proberen om mijn energie en waterverbruik drastisch in te perken, zowel uit milieu als uit finenciële overwegingen. De gebruikelijke voorzieningen zijn er, maar daarnaast komen ook zonnepanelen en een houtkachel.

Een apart circuit voor regenwater en leidingwater was al voorzien, maar nu blijkt dat ik ook zou kunnen gebruik maken van putwater uit een put die op mijn grond ligt. Die wordt momenteel gebruikt door mijn ouders, maar hij is groot genoeg voor 2 gezinnen (behalve bij langdurige droogte).

Dan moet ik wel 3 circuits hebben. Een voor leidingwater voor in keuken (kraan en vaatwas) en bad en douche. Daarop zal een waterontharder moeten geplaatst worden, want het leidingwater is heel hard.

Een circuit voor regenwater voor de toitletten, voor de wasmachine, de kraan in de wasplaats en de buitenkraan.

En dan nog een derde circuit voor het putwater, voor het bad en de douche beneden en boven. Met de mogelijkheid om dit putwater om te schakelen naar leidingwater indien nodig.

Als ik dit nu allemaal lees, lijkt dit me heel veel en heel omslachtig. Heeft iemand reeds ervaring hiermee? Tips zijn altijd welkom.

Met dank!

Leen

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.