2de dampscherm | Ecobouwers.be

U bent hier

2de dampscherm

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van tim-w
13/09/2007 - 21:22

Allen,

Omdat mijn bouwfirma zijn werk niet goed doet (slechte plaatsing dampscherm) en hier niets meer wil aan veranderen, ben ik van plan zelf een extra dampscherm te plaatsen.
Momenteel is er een "zeer slecht" alu-kraft dampscherm aanwezig en spijtig genoeg zijn de plafondlatten zijn ook al aanwezig. De bedoeling is om eerst nog EPS platen van 2 cm tussen de plafondlatten te plaatsen (alle beetjes helpen) en dan bovenop de plafondlatten een PE-dampscherm te plaatsen.
Maar wat doe ik met de het alu-kraft dampscherm? Perforeer ik dit best overal omdat er anders vocht kan onstaan tussen de twee dampschermen, of laat ik dit gewoon zoals het is omdat het nog een beetje meehelpt als luchtscherm?

Met vriendelijke groet,
Tim

4 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-12
14/09/2007 - 11:18

Het enige risico is dat er condensatie ontstaat tss de twee dampschermen. Die kans acht ik zeer klein omdat tss de twee maar weinig isolatie zit. De grootste berg isolatie zit achter de dampschermen. Omdat de temperatuur nog hoog genoeg zal zijn, zal er normaal geen condensatie optreden tss de twee.
Technisch is er geen reden om het te doorprikken. Moest je bv nog een laag isolatie plaatsen die 1/3 zo dik (of dikker) is als de huidige isolatie had je wel moeten doorprikken. Voor zover ik gelezen heb, kan de condensatie grofweg in 1/3 diep van de isolatie ontstaan.

Walter

afbeelding van lievenvl
14/09/2007 - 14:21

In ons geval is er een plat dak met 14cm PUR-isolatie. Tussen de balken aan de binnenzijde overweeg ik nu om nog 5 à 7 cm glaswol isolatie te plaatsen (al dan niet spijkerflensdekens). Het dampscherm hiervan zal zeker niet mooi afgeplakt (kunnen) worden. Ik vroeg mij dan ook af of een 2e dampscherm hier nodig is of de dauwpunt zich sowieso al boven het dampscherm onder de PUR zal bevinden. Iemand enig idee?

afbeelding van triyann
14/09/2007 - 14:26

bij enige twijfel zou ik sowiezo een dampscherm plaatsen en mooi afkleven, voor de prijs en het werk moet je het niet laten en nadien plaatsen is meestal niet meer mogelijk

afbeelding van tim-w
16/09/2007 - 08:17
Tim

Met het dauwpunt had ik geen rekening gehouden ...

Bedankt.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.