2-K polyurethaan isolatieschuim. | Ecobouwers.be

U bent hier

2-K polyurethaan isolatieschuim.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van gbroné
06/09/2007 - 10:34

geacht forum:
Een vraag over 2-K polyurethaan isolatieschuim of Rockwool
Ons huis is van 1955, we hebben een normale muur kalkzand binnen en rode bakstenen buiten en een spouw van ongeveer 6 cm
We hebben geen vochtproblemen.
Inmiddels overal kunsstof kozijnen met dubbel glas
en dak isolatie.
Voor ons is het ook erg belangrijk dat het goed tegen de zonnewarmte isoleert. De ouder slaapkamer boven is namelijk erg warm (hoekhuis) de zon draait om het huis en staat er van zonsopkomst tot zonsondergang op.Maar het is natuurlijk het aller belangrijkste dat de energienota naar beneden gaat door met een goed product te gaan isoleren.welk van bovengenoemde of anders raad u ons aan!
met vriendelijke groet G.Broné

8 Reacties

Reacties

afbeelding van tom.callewaert
06/09/2007 - 12:43

PUR isolatie zal een stuk dunner zijn dan rotswol voor eenzelfde isolatiewaarde maar PUR is schadelijker voor het milieu (en duurder dacht ik).

waar ga je de isolatie aanbrengen? tegen de buitengevel met crépie (of hoe schrijf je dat...) ertegen of aan de binnenzijde?

afbeelding van henri-6
06/09/2007 - 20:10

Beste Gbroné,

Ik zou persoonlijk niet kiezen voor een spouwmuurvulling met ethaanschuim. o.a. vanwege milieu en mogelijke slechte opvulling spouw met daardoor meer kans op koudebruggen. Diverse deskundigen adviseren niet te opteren voor spouwvulling op deze wijze. Andere zeggen juist weer dat je spouwmuurvulling wel kan toepassen. Een manier is om de buitenste gevel af te breken, isolatiemateriaal voor de bestaande muur te plaatsen en de buitengevel opnieuw op te bouwen. Een andere oplossing is een isolatie aan de buitenkant plaatsen van de gevel.

afbeelding van Anonieme gebruiker
06/09/2007 - 20:56
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

"Een andere oplossing is een isolatie aan de buitenkant plaatsen van de gevel."

Dit kan inderdaad indien de spouw dan *volledig* luchtdicht afgesloten wordt zonder enige lek, zoniet heeft je isolatie aan de buitenkant totaal geen zin.

Vandaar dat de oplossing van spouwvulling niet zo slecht is (alhoewel ikzelf EPS parels heb gebruikt). Indien je dan om een of andere reden toch vochtproblemen zou krijgen kan je nog steeds de extra isolatie toevoegen aan de buitenkant van de gevel en is je spouw reeds luchtdicht met extra isolatie erbij...

afbeelding van gbroné
07/09/2007 - 15:02

Geacht forum
na het lezen van vele van uwer beweringen !gaan we naar de EPS parels of rockwool (polyuretaanschuim )valt af
we hebben een helft van een dubbel met normale rode bakstenen
aan de buitenkant ,dus gevel isolati doormiddel van de buitenkant isoleren , dat zit er niet in Het wordt gewoon isolati in de spouw En als boven genoemd welke van deze twee is het beste , de spouw is ongeveer 6cm en helpt het ook op de zomerdag tegen de zonnewarmte maar nogmaals het gaat er natuurlijk als eerste om de stookkosten .We hebben een HR ketel dubbel glas en dak isolatie ,wat raad u aan EPS parels of steenwol tussen de spouw
nogmaals met vr gr .G.Broné

afbeelding van frankdh
07/09/2007 - 15:09

Voor spouwvulling lijken mij de EPS parels de betere keuze.

Groetjes,
Frank

afbeelding van gbroné
08/09/2007 - 10:05

EPS Parels oké Frank, Met dank, kunt je ons een goed bedrijf aanbevelen , waar ik een prijsopgave kan laten doen ? we wonen in het midden van het land.
groet G.Broné

afbeelding van eric-15
08/09/2007 - 16:07

Guy,
Waar woon je juist? Ik woon in de buurt van Mechelen en bij heeft Linssen-Best de werken uitgevoerd.

afbeelding van gbroné
08/09/2007 - 17:05

Holland Eric,Midden van Nederland ,het Gooi om precies te zijn
daar zal toch ook wel een bedrijf zijn die met Eps parels werkt

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.