100% Groene energie bij Carrefour | Ecobouwers.be

U bent hier

100% Groene energie bij Carrefour

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van nelson-3
10/06/2008 - 00:51

Carrefour verkoopt stroom en gas van Lampiris : zie http://www.carrefour.eu/energie/bargain_price.cfm 't is in elk geval mooi voorgesteld : "Lampiris is een jong en performant bedrijf met een merknaam die nog niet dezelfde legitimiteit en erkenning geniet als het merk Carrefour na 50 jaar. Door hun krachten te bundelen kunnen Lampiris en Carrefour hun doel ten volle bereiken: ervoor zorgen dat de grote meerderheid van de Belgische gezinnen actoren worden van de verandering en een concreet gebaar stellen voor de planeet door niet-hernieuwbare energie de rug toe te keren" Ook de herkomst wordt vermeld : "Ze wordt geproduceerd met windenergie (62,96 %), biomassa (35,58 %), kwalitatieve cogeneratie (1,38 %) en hydraulische energie (0,07 %)" Vermoedelijk uit het buitenland... en ze komen ook met de uitspraak "Welke andere leverancier biedt er nog 100% groene elektriciteit aan? Het enige 100% groene aanbod dat in België erkend wordt door Greenpeace is dat van onze partner Lampiris" Mij lijkt het een prima initiatief. Alles beter dan steenkool!

7 Reacties

Reacties

afbeelding van Roel P.
11/06/2008 - 10:17

Nelson, als je op de site van Greenpeace of de VREG kijkt, zie je onmiddelijk dat er nog andere leveranciers zijn die 100 % groene stroom aanbieden.

afbeelding van Anonieme gebruiker
11/06/2008 - 10:52
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

-ecopower
-ebem
-nuon groen?

afbeelding van frankyDC
11/06/2008 - 11:44

Inderdaad,
maar wie gaat er naar de website van de VREG. Wie gaat er uberhaupt naar de website van de BBL. Diegenen die de nood voelen om iets te veranderen.
Wie gaat er naar de Carrefour? Héél veel mensen.
En zo kunnen we misschien tot een kentering komen, de kritische massa om écht iets in gang te zetten!

afbeelding van gommer
11/06/2008 - 12:24

Ik hoop alleen maar dat het geen averechts effect heeft dan, want de groene stroom via Carrefour is behoorlijk duur.

Veel beter af bij Ecopower, alleen moet je daar wel eerst op de wachtlijst.

afbeelding van nelson-3
12/06/2008 - 23:03

Jaja Roel, ik ben op de hoogte.
Wat mij vooral trof is de lage drempel, zoals franky al duidelijk maakte. Ik zie dit als een goeie zet, zowel voor Carrefour uit commercieel standpunt, als voor het promoten van groene energie. Groen is hot, groen verkoopt, en als het daarenboven nog 'echt' groen is (niet zoals die 'groene auto's' die amper minder verbruiken, waar het enkel een verkoopstrukske is), wat kunnen we daar dan tegen hebben?

afbeelding van Anonieme gebruiker
13/06/2008 - 12:34
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Dat Ecopower en Ebem sowieso goedkoper blijven.
Lampiris komt in de buurt van Nuon/Essent

afbeelding van Anonieme gebruiker
17/06/2008 - 12:59
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Een raad blijf weg bij Essent. Of het nu is het voor groene of grijze stroom. Hun administratie trekt op niets. Anderhalf jaar heeft het geduurd om onze verhuis in orde te brengen. Wij gaan weg bij Essent en kiezen resoluut voor Ecopower, het enige en volwaardige alternatief.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.