Pavatex/Celt... vs Menuiserite

Ik ben me aan het informeren ivm de isolatie van mijn dak. Het volledige dak moet worden vernieuwd en meer dan waarschijnlijk wordt dit een spantendak.

Het onderdak is me onduidelijk. Ik wens zoveel mogelijk ecologisch te verbouwen, maar ben vooral pragmatisch.

Dé vraag voor mij is: hoeveel ervaring is er met Celt/Pavat... vs Menuiserite?

Ik zoek met andere woorden 'tested and proven' methodes. Hoeveel jaren ervaring zijn er met die Celt/Pavatex platen eigenlijk? Zijn die aantoonbaar beter, niet door theorie maar door effectieve jaren op de teller? En kent iemand lnderzoek/bronnen... die dat daadwerkelijk aantonen?

Ik lees soms heel duidelijke stellingen, maar zie zelden verwijzingen naar bronnen om deze te staven. En ik zou nu dan graag die bronnen/feiten leren kennen.

Reacties

1) wat heeft menuiserite bewezen? Is niet wind en waterdicht (naden tussen de platen).

Bevatte in het verleden asbest (gelukkig nu niet meer).

 

2) Celit wordt geproduceerd door Hunton.

Vanop hun website: 

"Hunton Windproof is the market’s preferred wind barrier and a significant market leader in Norway. Since the 1970s Hunton has sold 250 million square meters of its wind barrier product to the Nordic market.

https://huntonfiber.co.uk/products/wall/hunton-windproof/

Heb zowel al een dak in Celit als 1 in Gutex wekenlang aan weer en wind blootgesteld (wegens zelfplaatsing, en dan duurt het allemaal wat langer). Dat heeft amper invloed op de platen, en eens ze onder de pannen liggen, hebben die niks meer te lijden van de weersomstandigheden.

 

Ik zou niet twijfelen. De platen zijn perfect wind-en waterdicht, door hun tand en groef, en hebben nog isolerende eigenschappen.

Allemaal zaken, die je van menuiserite niet kan zeggen.