Kunnen latjes in de badkamer? | Ecobouwers.be

U bent hier

Kunnen latjes in de badkamer?

afbeelding van Johnnny
03/09/2017 - 16:18

Heeft iemand ervaring met latjes voor een badkamer?

Onze ganse bovenverdieping is al met latjes gerenoveerd (Lambrisering). Nu gaan we binnenkort de badkamer aanpakken, maar kunnen latjes ook in de badkamer voor het plafond en de muren, of gaan die opzwellen door het vocht? Niet dat het de bedoeling is om ze te gebruiken in de doucheruimte – dat wordt in feite een inloopdouche en die gaan we volledig in composiet doen, zowel de vloer als de muur. Maar de rest zouden we graag ook in latjes doen, als dat dus gaat.

3 Reacties

afbeelding van Slimboy
16/09/2017 - 13:20

Latjes kunnen zeker, maar ge moet wel de juiste latjes kiezen. Er zijn er die volledig waterbestendig zijn, specifiek voor de badkamer. Het water kan daar totaal niet indringen. Ge kunt die op de vloer leggen, dus waarom niet tegen de muur. Maar ge moet dan echt wel de juiste latjes nemen, geen goedkope laminaat voor slaapkamers bijvoorbeeld.

Maar ge kunt ook tegels vinden die eruit zien als houten latjes, of kiezen voor kurk. Kurk is ook heel tof voor de badkamer. Dat ligt er bij mijn ouders. Voor badkamers maken ze de tegels van kurk van vermalen schors. Dat wordt dan met hars en met andere waterafstotende producten geperst tot tegels. Ze zijn echt volledig waterdicht, maar het ziet er super mooi uit.

Nu, hier vindt ge nog meer tips voor een volledig waterdichte bekleding van de vloer of de muur.

afbeelding van charel
16/09/2017 - 21:28

In een volgens de huidige normen geventileerde woning zou dit geen probleem mogen zijn. Indien de badkamer merkbaar vochtiger zou zijn dan de andere ruimte's dan is er een ventilatieprobleem. 

afbeelding van MarieDeVos
29/09/2017 - 12:07

Hout wordt niet meteen aangeraden voor gebruik in de badkamer. Met een waterbestendige versie van die latjes is dat natuurlijk wel mogelijk.