kan je steenstrips verlijmen op kurkisolatie (buitengevel)?

Beste,

De situatie is als volgt: wij hebben 2 smalle stroken (ca 70cm bij 3m50) boven onze ramen die we willen uitwerken met steenstrips. De zone erboven moet nog geïsoleerd worden. De ondergrond is een houtroostering met multiplexplaat (geïsoleerd met 18cm glaswol). Het raamkader met glas kraagt ca. 10cm uit tov de multiplex. Oorspronkelijk zou er xps/eps tegen de multiplex bevestigd worden met afwerking in crepie. 

Ik wil liever een ecologisch en dampopen alternatief, en kurk lijkt me hiervoor het beste, maar meer concrete info over het verlijmen van steenstrips op kurk kan ik niet bekomen. De producent van de kurk verwijst me door naar de producent/leverancier van steenstripssystemen. Van één van deze krijg ik volgend antwoord: 

"Hieronder kan u de bevindingen van onze R&D afdeling terug vinden. 
 Aangezien wij zelf nooit eerder gewerkt hebben met kurk zijn wij niet in de mogelijk hier een uitsluitend antwoord over te geven. Echter kunnen wij er volgende bevindingen over formuleren:
- volgens de technische fiche van de kurk is de treksterkte 0.09N/mm². Indien dit de treksterkte is na vorstdooibelasting valt deze (nipt) boven de minimale eis van 0.08N/mm².
- We hebben geen ervaring met het verlijmen op kurk. We kunnen dus niet met zekerheid zeggen of onze E-Board mortellijm hieraan zal hechten. Ook kan de kurk bepaalde olie bevatten en kennen wij het gedrag van de kurk niet (krimp en uitzetten bij temperatuurverschillen). dergelijke elementen zullen steeds getest moeten worden in een laboratorium met bijhorende kosten.
Helaas kunnen wij hierover geen sluitend antwoord en/of advies geven. "

Ik kreeg van dezelfde firma eerder ook antwoord dat ze geen garantie willen geven voor het bevestigen/verlijmen van hun E-board op een multiplex ondergrond.

Wat kunnen jullie ons aanraden? Welke bedenkingen? tips? we horen het graag. (wel graag rekening houden met de keuze voor steenstrips aub).

mvg 

 

Reacties