hoe kan ik mijn oude cementtegels kuisen? | Ecobouwers.be

U bent hier

hoe kan ik mijn oude cementtegels kuisen?

10/04/2019 - 13:27

Ik heb oude cementtegels waarvan ik de zijkant graag wil schoonmaken, de voegrestanten verwijderen. Ik heb van een vriend een tegelsnijder PowerplusX230 met diamantschijf kunnen lenen, waarmee hij de (nieuwe) cementtegels van zijn dochter heeft gezaagd bij het leggen. Ik ben deze week gestart met het proper maken, maar na het schoonzagen van een 15-tal tegels is de schijf nu echter bot. Alle tegels rondzagen is natuurlijk veel intensiever dan een aantal tegels doorzagen bij het leggen van een vloer. Ik wou de schijf vervangen, maar de zaak waar ik navraag heb gedaan om een nieuwe te kopen zegt dat de schijf helemaal niet geschikt is om cementtegels te zagen. Deze is enkel voor keramische tegels. Ze hadden ook niet de juiste schijf om de botte te vervangen.

Nu zit ik met 2 problemen:

ik vind geen schijf om de botte te vervangen en ik wil de zaagmachine natuurlijk weer 'werkend' aan mijn vriend teruggeven.

ik heb nog altijd geen oplossing voor het schoonzagen van mijn tegels.

Op het internet vind je allerlei schijven: diamantschijven voor abrasief ??? zagen, voegenschijven en nog veel meer, maar ik vind niet de nodige informatie wat nu de juiste schijf is en het juiste te gebruiken toestel. Graag wat info hierover.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.