Compact plat dak met vaeplan | Ecobouwers.be

U bent hier

Compact plat dak met vaeplan

afbeelding van M.ichael
14/08/2019 - 09:16

Wij zijn bezig om een aanbouw te zetten met plat dak. Wij gaan werken met een stalen balk waarop I-joints worden vastgemaakt. Als dakbedekking hebben we gekozen voor dampopen vaeplan. Hierboven komt een groen dak. Het eerste idee was om buiten te isoleren, maar dan wordt ons dak te hoog. (10cm balk, 30cm i-joints, constructieplaat, 20cm isolatie, groen dak). 
Nu willen we een compact dak leggen. Dus isolatie langs binnen die tussen de I-joints komt. 
Nu is de vraag of het nodig is om cellulose vlokken te gebruiken die ruimte luchtdicht opvullen. Of zou het ism het groene dak genoeg zijn om isolatiematten te plaatsen tussen de i-joints. Er zou dan ergens ook nog intello folie tussen moeten. 
Iemand die hier ervaringen mee heeft of ideen over heeft? Het blijft natuurlijk lastig zolang het niet praktijk getest is vrees ik.

Alvast bedankt.

3 Reacties

afbeelding van M.ichael
14/08/2019 - 09:34

Het is al opgelost. Het bericht mag weg. Maar ik zie even niet hoe dat moet.

afbeelding van charel
14/08/2019 - 10:48

Het zou beter zijn moest je ook de oplossing laten weten. Zo kan er misschien nog iets geleerd worden, ook dat is de bedoeling van dit forum volgens mij.

afbeelding van M.ichael
14/08/2019 - 10:51

Er is geen oplossing, want je kunt geen compact doen samen met een groen dak. Een compact dak heeft een zwarte bovenkant nodig om goed te drogen.