Aankoop inbouwkachel dick geurts of ddg | Ecobouwers.be

U bent hier

Aankoop inbouwkachel dick geurts of ddg

afbeelding van Denis1983
06/02/2018 - 09:07

Ik ben woonachtig in een open bebouwing uit 1980. Dak geïsoleerd, dubbele beglazing en verder geen isolatie. Ik stook op mazout en beschik over een open haard dewelke ik graag zou laten vervangen door een inbouwmodel.

Optie 1 een inbouwmodel dick Geurts prostyle 650 ea. Uitbreken bestaand model, plaatsen en afwerken nieuw model en plaatsen van nieuwe schouw in de bestaande komt op 5250. Design afwerking inbegrepen.

Optie 2 inbouwmodel ddg aansluiting op cv. Vermits mijn kelder onder de haard loopt zou deze aansluiting efficiënt kunnen gebeuren. Prijs 7500 / 8000 euro.

Echter zijn we wel niet gewend om boven te verwarmen behalve in de ochtend.

Advies over beide opties naar kwaliteit en onderhoud ?

1 Reactie

afbeelding van limer
06/02/2018 - 10:16

Ken de details van beide niet, maar neem alleszins een kachel die een gesloten verbranding heeft, dus die de lucht/zuurstof voor de verbranding van buiten neemt, en niet uit de ruimte zelf. Die prostyle heeft dat al niet, en die van ddg weet ik niet.

Misschien dat beide wel modellen hebben met gesloten verbranding.

Probleem met open verbranding is dat je continue, dus ook als de kachel niet brandt, warme lucht uit de ruimte naar buiten trekt via de schouw. Deze luchtverplaatsing zorgt voor trek, en is dus alles behalve aangenaam.

Het rendement gaat er ook aanzienlijk door naar beneden.

Als je voor een kachel op cv gaat, zou ik eerder kijken naar een Walltherm.

Meestal wordt dit wel gekoppeld aan een buffervat, zodat je ten alle tijden je warmte kwijt kan.