5 BENOvatie stappen: volgorde | Ecobouwers.be

U bent hier

5 BENOvatie stappen: volgorde

afbeelding van poing
21/09/2017 - 12:02

De BENOvatie stappen om slim te renoveren zijn:

  1. Dak (klaar: 24cm isover)
  2. Buiten muren (open bebouwing)
  3. Glas, deuren, ramen, ... (klaar: 3v glas)
  4. Vloeren (kruipkelder)
  5. Technieken (klaar: cv, ventilatie d). Opmerking: ik moet wel nog mijn radiatoren vervangen.

Rest mij nog buiten muren (15k) en kruipkelder (5k). Voor het welzijn van de parket die ik nu ga leggen zou ik best de kruipkelder aanpakken en de buiten muren 2 jaar uitstellen vanwege de kost. Kan het ook omgekeerd doen en een groene lening nemen om de delta van 10k op te vullen.

Samen uitvoeren (grotere lening) zie ik niet zitten. Ik ben nogal (misschien onterecht) pessimistisch over hoeveel mijn verbruik zou verlagen want ik betaal de laatste jaren slechts +/- 50EUR aan gas per maand (dat is inc. koken op gas).

Moet ik rekening houden met andere factoren om toch best eerst de gevel te doen?

2 Reacties

afbeelding van walter-8
23/09/2017 - 17:58

De gevel afwerken gaat je meer het gevoel geven in een afgewerkte woning te wonen. Daarom zou ik dat als eerste aanpakken.
En idd de geïsoleerde vloer zal ook een hoger comfort geven. Maar volgens mij maakt het voor je vloerafwerking niet uit.
Maar misschien is de kruipkelder isoleren iets dat je nog net zelf kan doen als je er een redelijke tijd voor uittrekt. En dan past misschien toch nog alle werken in je budget

Walter

afbeelding van joke.van de velde
25/05/2018 - 14:32

kruipkelder kan je isoleren met schelpen, www.isoschelp ; een premie vloerisolatie bij Eandis probeer ik nu

wij hebben onze woning 70 vk mter vloerisolatie met 27 cm schelpen laten vullen, direct op de kleigrond (met geocelldoek) en dan 17 cm kurkkorrels (www.devlaspit) tussen houten badders gelegd, met osb erop. ruwe kostprijs: 2500euro, premie schelpen mogelijk, kurkkorrels als je het laat doen.