Topteam levert aangename leefruimte af

De oude veranda van Mike en Kathleen ging op de schop om plaats te maken voor een volwaardige uitbouw van living en keuken. Ze kozen bewust voor milieuvriendelijke materialen, en bleven met hulp van de architect Ken Dupont en aannemer Ecoverbo binnen budget en timing. 

“Wij zijn super tevreden met het resultaat. We hebben er een aangename leefruimte bij met veel licht, dicht bij de tuin en goed geïsoleerd. Twee van de drie raampanelen kunnen openschuiven zodat in de zomer binnen een stukje buiten wordt. Dat is super leuk.” In de oude veranda zat het gezin regelmatig te puffen. De nieuwe aanbouw geeft geen last meer van oververhitting dankzij de goede isolatie en een groendak.

Duurzaam materiaal

De zorg voor het milieu merk je niet alleen aan de goede isolatie ook het materiaalgebruik springt in het oog: kurk- en papiersnipper voor de isolatie. Een houtskelet en houten gevelbekleding met FSC-label, dat bewijst dat het hout uit duurzaam beheerd bos komt. Dubbel glas is natuurlijk al lang passé bij ecobouwers, dus ook hier de keuze voor driedubbel glas. Als er toch eens onvoldoende licht binnen valt dan steekt de led-verlichting een tandje bij.

Architect: DAM Architecten

Meer details kennen over deze verbouwing? Lees hier de technische fiche over deze woning!